Koronavirüsle beraber online marketler hızlı bir şekilde yaygınlaşmaya başladı. Bu alanda Avrupa’daki boşluğu gören Türk girişimci Gökhan Elçin, Macaristan’da online market hizmeti veren EATVO’yu kurdu. Şimdilik Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de sipariş alan uygulama, 20 dakikada siparişi teslim garantisi veriyor. Kendi depo ve kuryeleriyle hizmet veren uygulamada 3 binden fazla ürün yer alıyor.

Online market EATVO’nun kurucusu Elçin, uygulamayı diğer Avrupa ülkelerine de taşımayı hedefliyor.

Elçin, yakın gelecekte Romanya, Bulgaristan ve Prag’da da hizmet vermeye hazırlandıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş'ta kamyonun cenaze töreni alanına girmesine ilişkin 2 tutuklama Kahramanmaraş'ta kamyonun cenaze töreni alanına girmesine ilişkin 2 tutuklama

Öte yandan EATVO’nun yerel ve uluslararası yatırımcıların da dikkatini çektiğini belirten Elçin, “Mevcut yatırımcılarımızla EATVO’nun potansiyelini ikiye katlamak istiyoruz. Yerel ve uluslararası büyümeyi finanse etmek için hem uluslararası hem de yerli yeni yatırımcılar aramıza katılmak üzereler” dedi.

24 saat kesintisiz hizmet veriyor

Macaristan’ın diğer şehirlerinde de hizmet vermeyi planladıklarını belirten online market EATVO’nun kurucusu Gökhan Elçin şunları söyledi: “Şu anda başkent Budapeşte’de 5 depomuzdan şehrin tamamındaki kullanıcılarımıza ulaşıyoruz. 3 binden fazla ürün yer alan uygulamamızdan sipariş veren kullanıcılara ortalama 20 dakikada teslimat gerçekleştiriyoruz. Günün 24 saati kesintisiz hizmet sağlıyoruz. Gelecek aylarda depo sayımızı diğer şehirlerde de artırarak hizmet vermeyi planlıyoruz. Kendimize ait depolarda, yine bize ait stokları yöneterek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ürün bazında ise uluslararası markaların yanı sıra Macaristan’ın yerel markaları ile de çalışıyoruz. İlerleyen süreçte operasyonumuzu genişleterek Macaristan’ın her noktasında olacağız. Daha sonra ise diğer Avrupa ülkeleri Romanya, Bulgaristan ve Prag’a girme planlarımız var.”

Editör: TE Bilişim