Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu, Ankara-Yenikent-Ayaş-Beypazarı-Nallıhan Yolu’nda incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu, “Ankara-Yenikent-Ayaş-Beypazarı-Nallıhan yolunun 112 kilometresi bölünmüş yol olarak tamamlandı. 5 kilometresinde ise bölünmüş yol imalatları devam ediyor. Bulunduğumuz noktadan Nallıhan arasındaki 23 kilometrelik bölünmüş yol olmayan kısım. İnşallah bununda kararını verdik ve ihale sürecinin başlattık. Arkamızda gördüğünüz tünel 1262 metre uzunluğunda ve devamında 270 metre uzunluğunda çift tüp köprüden oluşuyor. Tabi burayı tünel yapmadan bölünmüş yol olarak geçebilirdik ama Nallıhan Kuş Cenneti’ni korumak için bu tüneli inşa ediyoruz. Buradaki kuşların ve yaban hayatının etkilenmemesi için büyük bir özveriyle hazırlanmış” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, bugün Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu. İlk olarak Nallıhan AK Parti İlçe Belediyesini ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı’nda teşkilat mensupları ile bir araya geldi. Karaismailoğlu, son olarak Beypazarı-Çayırhan-Nallıhan Yolu şantiyesinde incelemeler yaparken önemli açıklamalarda bulundu.

“Her noktayı ilmek ilmek örüyoruz.”

Memleketin her noktasında büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Karaisnmailoğlu, “Adeta her noktayı ilmek ilmek örüyoruz. Bir taraftan açılışlar yapıyoruz, bir taraftan temeller atıyoruz. Ulaştırma ve altyapı alanında adeta devrim niteliğinde yatırımlar yapıyoruz. Son 18 yılda ülkemiz büyük bir atılım içerisinde. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayal bile edilemeyecek işler yapıyoruz” dedi.

AFAD'dan 64 il için meteorolojik uyarı AFAD'dan 64 il için meteorolojik uyarı

6 bin kilometre olan bölünmüş yol uzunlunu 28 bin kilometreye çıkardıklarının altını çizen Karaismailoğlu, “18 yıl önce 50 kilometre tünel varken bunu 600 kilometrelere çıkardık. Havalimanlarımızı 26’dan 56’ya çıkardık. Havayolu yolcu sayımızı 30 milyonlardan 210 milyonlara çıkardık. Akla hayale gelmeyecek bir çok iş yapıldı. Bunlar artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda da demir yolundaki büyük atılımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Yine uzayda da varlığımızı güçlendirerek devam ettiriyoruz. Uydularımızı bir bir uzaya fırlatıyoruz. Orda da gücümüzü ve varlığımızı bütün dünyaya hissettiriyoruz” şeklinde konuştu.

“28 bin kilometrelik yolla yıllık 18 milyar lira yakıttan ve zamandan kazancımız oldu.”

“Bu kadar yol ve tünel yaptık ne oldu diye sorarsanız, sırf bu yaptığımız 28 bin kilometrelik yolla yıllık 18 milyar lira yakıttan ve zamandan kazancımız oldu” diyen Bakan Karaismailoplu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece bu mu? Kaza istatistiklerine baktığınızda 28 bin kilometre yolun karşılığında binlerce kazayı önledik. Binlerce canı kurtardık. Sırf bu yönden bile, bunların dünya ölçeğinde büyük işler olduğunu görüyoruz. Dünya ölçeğinde en kaliteli ulaştırma ve altyapı projelerini yapıyoruz ve bir bir vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Hep söylediğimiz gibi ulaştırma ve altyapı projeleri bir akarsu gibi geçtikleri yere canlılık ve hayat veriyorlar. İstihdamı, üretimi ve turizmi artırıyorlar ve vatandaşımızın yaşam kalitesini güçlendiriyorlar. Bundan sonra da projelerimizi artarak devam edecek.”

“23 kilometrelik bölünmüş yol olmayan kısımın ihale sürecinin başlattık.”

Nallıhan Yaban Hayatı Koruma alanında bulunduklarını kaydeden Karaismailoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Burası Nallıhan Kuş cenneti, burada 179 farklı kuş yaşıyor. Arkamızda gördüğünüz çift tüp tünel, Ankara-Nallıhan yolunun bir uzantısı. Bulunduğumuz proje Ankara-Yenikent-Ayaş-Beypazarı-Nallıhan yolu. Toplam 140 kilometrelik bir yoldan bahsediyoruz. Bunun 112 kilometresi bölünmüş yol olarak tamamlandı. 5 kilometresinde ise bölünmüş yol imalatları devam ediyor. Bulunduğumuz noktadan Nallıhan arasındaki 23 kilometrelik bölünmüş yol olmayan kısım. İnşallah bununda kararını verdik ve ihale sürecinin başlattık. Bu yolu da en kısa zamanda ihalesini yaparak Nallıhan’lılara ve Ankara’lılara kazandıracağız. Arkamızda gördüğünüz çift tüp tünel 1262 metre uzunluğunda ve devamında 270 metre uzunluğunda köprüden oluşuyor. Tabi burayı tünel yapmadan bölünmüş yol olarak geçebilirdik ama Nallıhan Kuş Cenneti’ni korumak için bu tüneli inşa ediyoruz. Buradaki kuşların ve yaban hayatının etkilenmemesi için büyük bir özveriyle hazırlanmış. Yaptığımız bu projeler buraya büyük değer kazandıracak. Buraya ulaşımı da daha da kolaylaştıracak. Ayrıca burası Sarıyer Barajı’nın bir kolu olan Aladağ çayı üzerinde bulunuyor. Yine buradaki köprü ve tünel imalatları 2021 yılının sonunda tamamlayıp eksik kalan 23 kilometrelik yolunda ihalesini yaptıktan sonra Ankara-Nallıhan arası konforlu, emniyetli güvenli bir yola kavuşacak ve bölgenin de değerine değer katacak.”

“Sadece Mart-Ekim arasında 5,7 milyar dolarlık Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yapmış olduğu yatırım var.”

Yaptıkları çalışmalarda desteğini kendilerinde esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Bakan Karaismailoğlu, “Şantiyelerimizde büyük bir inanç ve özveri ile çalışan tüm çalışma arkadaşlarımıza, mühendislerimize, işçi kardeşlerimize, canı gönülden kutluyoruz. Bu salgın sürecinde bile mart ayından bu yana, bütün şantiyelerimizde gerekli önlemleri aldık. Hiçbir şantiyeyi kapatmadan büyük bir özveriyle çalışan yüzbinlerce kişinin çalıştığı bir ekibimiz var. Onlara şükranlarımızı iletiyoruz. Onlar sayesinde projelerimiz bir bir devam ediyor. Bir taraftan açılışlar yapıyoruz, bir taraftan temeller atıyoruz. Sadece Mart-Ekim arasında 5,7 milyar dolarlık ulaştırma ve altyapı bakanlığın yapmış olduğu yatırım var. Bütün dünya bir salgınla savaşırken biz tedbirlerimiz alarak yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de Nallıhan ve Ankara’daki projelerimizi tamamlayıp vatandaşımıza kazandırdığımızda onların yaşayacağı mutluluk bizim için bir onur olacak” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim