YURT içi ve dışındaki 100'den fazla gazeteciyi bir araya getiren "KGK Alanya Buluşması" programı kapsamındaki gala gecesi ve ödül töreni Alanya'da Lonicera Otel balo salonunda gerçekleştirildi. Törene Alanya protokolü tam kadro katıldı. Konuk KGK üyelerinin yanısıra Alanya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de hazır bulundu.

İlk başta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybeden gazeteciler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Kahramanmaraş'ta kamyonun cenaze töreni alanına girmesine ilişkin 2 tutuklama Kahramanmaraş'ta kamyonun cenaze töreni alanına girmesine ilişkin 2 tutuklama

Açılış konuşmasını yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise Konseyin yurt içinde basın meslek örgütü olarak mesleki anlamda birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak için faaliyet gösterdiğini, yurt dışında ise üyelerinin katkılarıyla oluşan medyanın etkin gücünü Türkiye'nin kamu diplomasisi faaliyetlerine destek vermek için kanalize ettiğini aktardı ve Küresel Başarı Ödülleri hakkında bilgi verdi.

Küresel Cesaret Ödülü’nün sahibi olan IKBY Azınlıklardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf Selim, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Iraklı Türkmenler olarak her zaman Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilere destek veriyoruz." dedi.

Medyanın önemine değinen Selim, "Anadolu Ajansı başta Türkmenler olmak üzere tüm mazlum insanların sesi olmuştur. Orada olan o mazlumların sesini Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya aktarmıştır. O yüzden şükranlarımızı bildiriyoruz." diye konuştu.

Bakan Selim’e ödülünü veren MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, konuşmasında her gazetecinin toplumda kanaat önderi olduğunu dile getirdi.

Küresel Medya Ödülü verilen Anadolu Ajansı’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz de Konseye ödül için teşekkür etti. AA'nın 101 yaşında olduğunu belirten Karagöz, "Önümüzdeki dönemde dünyada daha fazla ses getiren bir Anadolu Ajansı olacak." ifadesini kullandı. Karagöz ödülü Türkmen Bakan Aydın Maruf Selim’in elinden aldı.

Küresel Spor Ödülü’nü TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy Ampute Futbol Milli Takımı adına aldı. Kovid19 virüsünden hayatını kaybeden Konseyin kurucularından gazeteci Veli Altınkaya anısına oğlu Talha Altınkaya’ya "Küresel Vefa Ödülü" verildi.

Ayrıca, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman'a, Konseyin Arnavutluk temsilcisi Anisa Bahiti'ye, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'e, iş insanı Uğur Sipahioğlu ve Hasan Uysal'a "şükran" plaketleri takdim edildi.

Gala gecesi müzik ve eğlenceyle devam etti.

Editör: TE Bilişim