ANTALYA (AA) - Kumluca'da düzenlenen toplantıda sebze fiyatları görüşüldü.

Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğinde (KUMSEKDER), Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında yapılan toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Haller Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, KUMSEKDER Başkanı Ahmet Kaya, Batı Akdeniz Tüccarlar Derneği Başkanı Metin Mazhar Yel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Beykonak ve Mavikent komisyoncu dernekleri başkanları ve Çiftçi Yardımlaşma Platformu üyeleri katıldı.

Toplantıda, sebze fiyatları, ürünlerin ambalajlanması, piyasanın günlük, haftalık veya serbest olarak kurulması gibi konular ele alındı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçede yaşayan herkesin sektörün bir parçası olduğunu belirtti.

Çiftçilerin büyük emeklerle üretiği ürünlerin, zararına satılmasına asla razı olmayacaklarını kaydeden Çetinkaya, "Ancak krizleri fırsata dönüştürmemiz gerekiyor. Geçen yıl fiyatlar güzeldi, hepimiz para kazandık. Şu bir gerçek ki geçen yıl da aynı üretici, aynı komisyoncu aynı tüccar vardı. O zaman kimse çıkıp memnuniyetini kimseye bağlamıyordu. Bu yıl para etmedi diye komisyoncuyu, tüccarı ya da çiftçiyi suçlamak olmaz. Bu iş arz talep işidir." dedi.

Çetinkaya, fiyatların değişkenlik göstermesinin önüne geçilmesi amacıyla üreticilerin birlik veya kooperatif kurmasını önerdi.

Editör: TE Bilişim