2013 yılından bu yana, “YAPAMAZSIN!” diye kodlanan toplumsal cinsiyet kalıplarını kırmak, kız çocuklarının ve her yaştan kadının futbol yoluyla güçlenmesini sağlamak için çalışan Kızlar Sahada, Kimberly-Clark bünyesinde hijyenik ped pazarının önemli oyuncusu Kotex iş birliği ile futboldaki tabuları yıkmaya ve bu alanda hayallerinin peşinden gitmek isteyen kadınları kariyer yolculuklarında desteklemeye devam ediyor.

2020’de ilk defa 5 kadın futbol kulübünün katılımıyla başlayan Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı, genişleyen kapsamıyla şimdi tüm Türkiye’ye açılıyor. Program, üniversite öğrencisi veya mezunu; kadın futbol liglerinde (1., 2., 3. lig) futbol oynayan TFF lisanslı kadın futbolcuların; sportif, mesleki, kişisel ve kariyer gelişimini destekleyerek ekonomik güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla yola çıkıyor.

2 Mart 2021 tarihinde başvuru almaya başlayan program, bir yıl süreyle çevrimiçi olarak Kızlar Sahada mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek. Program katılımcısı sporcular, 11 farklı branşta (Sporcu Beslenmesi, Spor Fizyoterapisi, Spor Psikolojisi, Sporda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, İnsan Kaynakları ve Kariyer Yönetimi, İletişim Becerileri, Kişisel Marka Yönetimi, Çatışma Yönetimi, Zaman Yönetimi, Pusulam İçsel Koçum ve Sporda Sürdürülebilirlik) eğitim alacak, mobil uygulama üzerinden içeriklere ulaşacak, eğlenceli meydan okumalara katılabilecek, katıldıkları tüm eğitim ve etkinliklerden puan toplayarak App Market’te onları bekleyen ödüllere ulaşabilecekler.

Programı düzenli olarak takip eden sporcular, burs ve staj fırsatlarıyla buluşacak; bire bir koçluk seansları, çeşitli konulardaki uzmanlardan bire bir danışmanlık, ve Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı 2021 Sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Kızlar Sahada ve Kotex, tamamı çevrimiçi olacak programın kazanımlarının, sporcuların mesleki ve teknik yetkinliklerini artırarak, onları rekabetçi iş dünyasında daha güçlü ve seçilebilir hale getirmesini ve nihai olarak kadın futbolcuların kısa, orta ve uzun vadede ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Sporcular; alacakları eğitimlerle daha donanımlı ve bilinçli sporcular haline gelecek, koçluk seanslarıyla kendilerini daha iyi tanıyabilecek, İngilizcelerini geliştirerek uluslararası fırsatlara erişebilecek, yeni meslekler tanıyarak yeni kariyer yolları inşa edecek ve program sonunda kişisel gelişimlerini artırmış, kariyer hedeflerini belirlemede daha yetkin ve güçlenmiş olacaklar!

Son başvuru tarihi 15 Mart 2021 olan programa, başvurular Kızlar Sahada web sitesi üzerinden alınıyor.

MHP Afşin İlçe Başkanlığına Süleyman Aycan yeniden seçildi MHP Afşin İlçe Başkanlığına Süleyman Aycan yeniden seçildi

Kızlar Sahada Hakkında

Kızlar Sahada, 2013 yılından bu yana kadınlar ve kız çocuklarına “yapamazsın” diye kodlanan toplumsal cinsiyet yargılarını kırmak için futbolu araç olarak kullanıyor. Futbolun erkek egemen bir alan olarak konumlandığı ülkemizde bu araç, kız çocukları ve kadınlarda çok kuvvetli bir dönüşüm etkisi yaratıyor. Her yaştan kadının sahada olmasını destekleyen girişim, kadınların kendi takımlarını kurup katılabileceği, şirketlerin kadın takımlarının karşılaşacağı, lise çağındaki kız çocuklarının kendi takımlarıyla dahil olabileceği turnuvalar düzenleyerek, takım ruhunun yerleşmesini ve bu yolla bireylerin güçlenmesini amaçlıyor.

Türkiye’deki kadın futbolunun geliştirilmesi çalışmalarına farklı etkinlik ve projelerle katkı sağlayan Kızlar Sahada, düzenlediği futbol ve sosyal gelişim kamplarıyla Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan, çeşitli dezavantajlara sahip kız-oğlan çocuklarını futbolla tanıştırıyor, düzenlediği toplumsal cinsiyet eşitliği ve Futbol3 atölyeleri ile katılımcılara farklı bir deneyim sunuyor. 2019 yılında Visa Ana Sponsorluğunda Türkiye'nin 9 ilinde 9-14 yaşlarındaki kız çocukları için ücretsiz futbol okulları açan Kızlar Sahada; çocukların psikolojik, sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlarken, futbol antrenörlerinin eğitim, gelişim ve ekonomik güçlenmelerine destek veriyor. 2020 yılında Kotex Ana Sponsorluğunda başlattığı Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı’nı bu yıl tüm Türkiye’ye açan sosyal girişim, kadın sporcuların kişisel ve kariyer gelişimlerini destekleyerek ekonomik güçlenmelerine katkı sağlıyor. Kızlar Sahada, yerel ve uluslararası kurumlarla yaptığı iş birlikleriyle, düzenlediği yerinde ve online eğitim ve etkinliklerle sosyal etkisini artırarak eşitsizliklerin ortadan kaldırıldığı daha iyi bir dünyaya ulaşmayı hedefliyor.

Editör: TE Bilişim