Koçoğlu, basına yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

İşyerimiz için, söz konusu firmanın instagram adresi üzerinden Tuna Güzelyurt ile birlikte 2 adet karıştırıcı ürün satın aldık. Tanıtım videosunda yer alan ürünle, gelen ürün arasında görsellik dışında hiçbir alaka olmadığını fark ettik. Bir reklam aldatmacasına kurban gittiğimizi düşünerek ivedilikle ürün iade talebimizi bildirmek için, firmanın 0212 981 12 91 nolu telefonundan bir yetkiliye ulaştık. Öncelikle, kendilerine durumu izah ettik ve çözüm talebinde bulunduk. Yetkili kişi, daha henüz elimize ulaşmış olan ürünü iade almayı reddederek, kullanıcı hatalarından kaynaklanan durumlarda iade kabul etmediklerini ifade etti. Kullanıcı hatasından kastettikleri ise söz konusu karıştırıcı ürün çalışırken aynı anda elimizde sallamamız gerektiğiymiş. Olacak iş değil! Yani, bir mikseri elinizde salladığınızı hayal edin. O içindekileri karıştırırken, siz de mikseri çalkalıyorsunuz. Hoş, o şekilde de denedik, yine olmuyor. Cihaz sürekli olarak stop’luyor.

Bunu haklı gerekçe olarak görünce, ben de kendisine olası kamuoyu mağduriyetlerini önlemek için, bu konunun üzerine gideceğimi, gerekirse firmanın yasal çerçevede ceza alması adına her türlü girişimde bulunacağımı ve nitelikli şekilde gerçekleşen olası dolandırıcılık suçuna ilişkin işlem başlatacağımı belirttim.

Yasalara uygun çalışmıyorlar

Kaldı ki, her tüketicinin tüketici hakları gereği; satın alınan ürüne zarar, hasar, ziyan vermedi iseniz bir başka deyişle üretime odaklı olmayan bir kırıp dökme durumu söz konusu değil ise 14 gün içinde koşulsuz iade hakkınız bulunuyor. Bunların, bundan da haberi yok!

Ürünler faturasız geliyor

Firma, ürünle birlikte gelmesi ya da online platformdan iletilmesi gereken faturayı kesip göndermiyor. Vergi usul kanununa aykırı görülen bu hususta Maliye Bakanlığına ilgili ihbarlarımızı başlatarak inceleme talebinde bulunacağız.

Hem suçlular hem arsızlar

Firma bu söylemlerim üzerine tarafıma dava açacağını belirtti. Ben de kendilerine, “açmazsanız hatırım kalır” dedim. Onları adliye koridorunda görmek ve tüm kamuoyunun nazarında yasalarla örtüşmeyen usulsüz davranışlarını yüzlerine vurmak için sabırsızlanıyorum.

Ayrıca, pandemi dönemi ile artan bu ve benzeri ahlakta satış yapan e-ticaret sitelerine ve instagram üzerinden satış yapan sair kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda kamuoyunu tedbirli olmaya davet ediyorum.

Şirketler avukatımız Arb. Av. Abdullah Serdar ÖNÜR’ü yasal süreçleri ve ihbarları başlatması adına yetkilendirdiğimizi beyan eder; açıklamalarımı kamuoyunun, firmanın usulsüz davranışlarına ilişkin ihbarlarımı ise yetkili mercilerin ilgisine arz ederim. Saygılarımla.”