Bunların yanı sıra yüksek yerlerde ya da kesici aletlerin bulunduğu alanlarda çalışan kişiler için iş sağlığı ve güvenliği konusu gün geçtikçe daha çok önem kazanan bir konu haline gelmektedir. İşyerlerinde ve çalışma alanlarında iş sağlığı ve güvenliği, çalışan kişiler için koruyucu ekipmanlar yardımı ile sağlanmaktadır. Koruyucu ekipmanlar kaza riskini engellemekte ya da oluşan kazanın en az hasar ile atlatılmasını sağlamaktadır. İş kazalarının büyük bir kısmı el ve kol çevresinde oluşan yaralanmalardan oluşmaktadır. El ve kollarda oluşabilecek yaralanma ve kaza riskleri; yüksek sıcaklıkta oluşabilecek yanıklar, ağırlık altında kalıp oluşan ezilmeler, uzuvların parçalanması, uzuvların kesilmesi, delinme, sıyrık, kırık ya da çatlak ve kimyasallardan dolayı hasar görme gibi risklerdir. Tüm bu risklerden korunmak ya da herhangi bir kaza sonucu en az hasar ile atlatmak için iş eldiveni kullanımı büyük önem taşımaktadır. İş eldivenleri, çalışılan alana ve ortam koşullarına göre işveren tarafından çalışanlara tahsis edilen koruyucu ekipmanlardandır.

İş eldiveni şantiyeler, hastaneler, fırınlar, maden ocakları gibi kaza riski bulunan birçok farklı sektörde ve alanda kullanılan koruyucu ekipmanlardan bir tanesidir. İş eldivenleri, işyerlerindeki dış kuvvetlere, kimyasal unsurlara ve oluşabilecek tehlikelere karşı parmakları, elleri, kolları ve bilek bölgesini koruyan ekipmanlardır. İş eldiveni, kullanılan alana ve iş ortamına göre değişen farklı özellikler ile birçok çeşide sahiptir.

Her ürün gibi iş eldiveni alırken de dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat ederek bir iş eldiveni seçimi yapmak oldukça büyük önem taşımaktadır. İş eldiveni alırken dikkat edilmesi gereken hususlara aşağıda liste halinde yer verilmiştir.

●     İş eldiveni alırken yapılacak iş ve çalışılan ortam göz önüne alınarak eldiven seçimi yapılmalıdır. Seçilecek eldivenin türünden önce eldivenin ne için kullanılacağına karar verilmelidir. Aletleri sıkı bir şekilde tutmaya dayalı işler yapılıyor ise avuç içleri özel malzemeler ile üretilen eldivenler tercih edilmelidir.

●   Bahçe işleri gibi küçük riskler içeren işleri yaparken hafif iş eldivenleri tercihinde bulunulmaktadır. Ancak daha ağır ve büyük riskler içeren işlerde ellerin maruz kalabileceği yaralanma türlerine göre eldiven tercihinde bulunulmalıdır.

●     İş eldiveni seçimi yaparken risk analizi yapmak büyük önem taşımaktadır. Kesilme ve sıkışma gibi yaralanma riskleri içeren işlerde hasarı emebilen dayanıklı eldivenler kullanılmalıdır.

●    Çalışma alanında ağırlık ya da darbeye bağlı yaralanma riskleri var ise riski engellemek ya da yaralanmanın boyutunu en aza indirmek için astarlı ve dolgulu eldivenler tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra kasaplık gibi sürekli kesici malzemeler ile uğraşan meslek gruplarında demir işeldiveni tercihi daha uygun olmaktadır.

●    Kimyasal ürünlerin bulunduğu çalışma ortamlarında kimyasalların vereceği zararlardan el bölgesini korumak için kimyasallara dayanıklı eldivenler tercih edilmelidir.

Detaylar için https://www.hamdidede.com/ sitesini ziyaret edin.