İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, yaptığı açıklamada, İnternet Gazeteciliği Yasası’nda sona gelindiğini belirterek, “Yıllardır ülkemizin belinde kambur olarak duran İnternet Gazeteciliği Yasası, nihayet TBMM’ye bu ay içerisinde sunuluyor. Sosyal Medya Yasası ile birlikte Meclis’e gelecek olan İnternet Gazeteciliği Yasası, internet medyalarının resmi olarak tanınması, çalışanların fiili gazeteci sayılması gibi bir çok soruna da çözüm olacak. İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak Ankara’da yaptığımız temaslarımız ve girişimlerimizin sonucunda yasanın Meclis’e gelmesinde Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başta olmak üzere emeği geçen herkese internet medyaları adına teşekkür ediyoruz” dedi.

MEDYA TARİHİ GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Kahramanmaraş'ta yeni açılan bulvara Bahçeli'nin adı verildi Kahramanmaraş'ta yeni açılan bulvara Bahçeli'nin adı verildi

İftira, yalan bilgi, şantaj, tehdit, küfür ve hakaret dolu haber ve yazıların artık bir cezasının olacağının altını çizen Mesut Demir, “Bu tarz yazı ve haberleri yapanların sonunu getirecek yasa ile toplumun ve medya sektörünün kanayan yarası olan merdivenaltı gazeteciliği (!), sosyal medya gazeteciliği (!)tarih olacak. Son demlerini yaşayan medya eşkıyaları, artık ne sosyal medyadan nede haber sitelerinden yalan haber üretemeyecek, iftira, şantaj, hakaret dolu bilgileri paylaşamayacak” şeklinde konuştu.

Yasanın TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda ele alınacağını da ifade eden Demir, “TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’a ve komisyon üyesi milletvekillerine de yasaya verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, en kısa zamanda Meclis’te onaylanmasını arzu ediyoruz. İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak, merdivenaltı korsan haber siteleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim