Gazlı amortisör sektöründe Türkiye’de lider, dünyada da global oyuncular arasında yer alan İnsu Teknik, Türkiye'de bir ilke imza attı. Dünya devi Microsoft’un HoloLens 2 gözlüğü, Türkiye’de ilk defa İnsu Teknik bünyesinde kullanıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İnsu Teknik Genel Müdürü Ali Hakan Süalp, kuruldukları günden bu yana sürekli gelişim ve yenilikçi anlayış çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. Süalp, en son teknoloji ile ürünlerini ürettiklerini ifade ederek, “AR-GE’yi odağına alan yenilikçi yaklaşımlarla hızla değişen yeni dünya düzenine ayak uyduruyoruz. Sürdürülebilir bir büyüme yakalamak ve bunun sürekliliğini sağlamak için son teknolojiyi yakından takip ediyor ve üretimimizin her aşamasında yenilikçi çalışmaları esas alıyoruz” dedi.

Bu doğrultuda, dünya devi Microsoft’un HoloLens 2 gözlüğünün Türkiye’de ilk defa İnsu Teknik bünyesinde kullanıldığını dile getiren Süalp, bu tür uygulamaları firma bünyesinde uygulamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Bilişim için yeni bir vizyon

Microsoft HoloLens 2’nin, iş yerlerine / kurumsal alana yönelik tasarlanmış bir cihaz olduğunu dile getiren Süalp, “Ürün bilişim için yeni bir vizyon. Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte; günümüzde sanal gerçeklik (Virtual Reality -VR), artırılmış gerçeklik (Augmented Reality -AR) ve karma gerçeklik (Mixed Reality -MR) gibi teknolojiler, kişilere farklı deneyim imkânı sunuyor. Microsoft’un sanal gerçeklik projesi olan Hololens de bu teknolojilerin en güncellerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft’un en üstün karma gerçeklik cihazı olan HoloLens 2 gözlüğünü Türkiye’de kullanan ilk firmayız. Bu nedenle oldukça mutluyuz” diye konuştu.

Fark yaratmak oldukça gurur verici

“Bundan sonra bu teknoloji ile üretim süreçlerimizi tam zamanlı olarak izleme imkanına sahip olacağız” diyen Süalp, şöyle devam etti: “Bu teknolojiyi bünyemizde uygulayarak dijital dönüşümüzü daha da hızlandırmış olacağız. Artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik ve hologram teknolojilerini bir araya getiren uygulama ile iş yapış şekillerimizde değişim yaşanacak. Bu tür teknolojik gelişmelerle adımızdan söz ettirmek ve rakiplerimiz arasında fark yaratmak oldukça gurur verici” diye konuştu.

MHP Afşin İlçe Başkanlığına Süleyman Aycan yeniden seçildi MHP Afşin İlçe Başkanlığına Süleyman Aycan yeniden seçildi

Son teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerinin altını çizen Süalp, ürünlerini daha da geliştirip, bilgi ve teknolojinin ön planda olduğu çalışmaları hayata geçireceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim