OSMANİYE (AA) - Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, doğumsal kalça gelişim bozukluğu olan bir hasta ameliyatla sağlığına kavuştu.

İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 45 yaşındaki Şerife Yıldırım'ın Ortopedi Doktoru Etem Aytaç Yazar tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Hastanede ilk kez gerçekleştirilen ameliyatta, hastanın sol kalçasının normalde olması gereken kalça eklemi yerine getirildiğini belirtti.

Öznavruz, şunları kaydetti:

"Polikliniğe başvuran hastanın klinik bulguları arasında her iki kalçasında gelişimsel kalça gelişim bozukluğu tespit edildi. Hastanın her iki kalça eklemi normal olması gereken yerinden daha yukarıda ve her iki bacakta kısalık görüldü. Gerçekleştirilen ameliyatta hastanın sol kalçası normalde olması gereken kalça eklemi yerine getirildi, bunun için femur kemiği kısaltıldı ve her iki eklem yüzü yeniden oluşturuldu.

Hastanın sol bacağı 6,5 santim kadar uzatıldı. Kalçanın normal olması gerektiği yerde olmamasına bağlı yumuşak doku gevşetmeleri aynı zamanda yapıldı. Deformitenin sadece kemikte olmadığı yumuşak dokularda da gerginlik olması nedeniyle ameliyatta dokular gevşetildi. Hasta operasyon sonrası kısa sürede ayağa kaldırıldı. Hastada olumsuz olarak değerlendirebileceğimiz bir komplikasyon gelişmedi."