Bu düşüsün sebepleri arasında kamu çalışanlarının kendi mali, özlük ve sosyal hak kayıplarını görmeyip, odasının değişmemesini tercih etmesinden, haklıdan yana değil güçlü görünenin yanında yer almasından ve 12 yıldır hep aynı ideolojik siyasi sendika ve konfederasyonlara yetki vererek farklı sonuçlar beklemesinden kaynaklanmaktadır.

Son 12 yıl ücretlerimizdeki aylık kayıp tam 3000 liradır. Başka bir deyişle şuan aldığımız aylık maaşlarımız 3000 lira eksiktir. Daha başka bir deyişle aylık aldığımız maaşlarımız yarı yarıya erimiştir. Yani 12 yıl önceki maaşlarımızın bugün neredeyse yarısını alıyoruz. Ama olsun ne önemi var! Yeter ki büromuz değişmesin! Yeter ki bana dokunmayan yılan bin yaşasın!

Temmuz 2021 tarihinde maaşlarımıza zam yapılacaktır. Yapılacak zam oranlarını hakkında işte %30-%40 zam yapılacak diye dönen dedikodunun doğru hiçbir yanı yoktur. Bu zam oranı 2019 yılında belirlenmiştir. Bu oran %3’tür. Bir de artı olarak enflasyon oranı eklenecektir. Hoş 12 yıldır sıfır zam alıyoruz ama neticede 12 yıldır aynı sendika ve konfederasyona yetki veriyoruz.

15 Mayıs 2021 yetki belirleme çalışmaları tamamlandı. Tahmin edin 2022 ve 2023 yıllarında kamu çalışanlarına verilecek olan, zam, tazminat, ek ödeme, özlük hakları v.s. tüm haklar için yine masaya kim oturacak?

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüme 35 bin 395 başvuru Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüme 35 bin 395 başvuru

DERS, BİZ ÖĞRENENE KADAR DEVAM EDECEKTİR. son ders zili çalmadan öğrenebiliriz. İNŞALLAH!

Editör: TE Bilişim