Çoklu buluttan uç teknolojilere kurumsal seviyede hizmet sunan NoSQL veri tabanının yaratıcısı Couchbase, uygulama ve hizmetlerin kullanıldığı çevrim içi mağaza Microsoft Azure Marketplace’te yer alacağını duyurdu.

Couhbase Cloud key-value veri tabanlarının yüksek performanslı ve bellek öncelikli mimarisini SQL dostu sorgu dilini, yazılımcı geliştirme kitleri (SDK’lar) ve esnek düzenli JSON formatıyla birleştiriyor. Böylece esnek bir şekilde ölçeklenme yeteneği, ACID uyumluluğu, ve dünyanın herhangi bir yerinde bulunan veri merkezine veri çoğaltım (replication) yetenekleri etkin bir biçimde birleştirilebiliyor. Couchbase Sunucusu ve Microsoft Azure’un sanal ağ (VNet) uygulamalarının en iyi örneklerinden yararlanan Couchbase Cloud, müşterilerine hem veri güvenliği sağlıyor hem de bunu düşük maliyetlerle yapmalarına olanak tanıyor. Çoklu bulut yönetiminin ve veri merkezleri üzerinden iletişimin (XDCR) tek bir konsoldan yapılmasını sağlıyor ve farklı bölgelerdeki çoklu bulut kümelerinin uygulanmasını ve yönetimini basitleştiriyor. Yazılımın şeffaf konfigürasyonu ve lisanslanması, düğümler arası performansla birleşerek, toplam sahip olma maliyetini (TCO) azaltıyor. Couchbase Cloud aşağıdaki avantajları içeriyor:

Aylık asgari limit olmaksızın saatlik ya da ön ödemeli limitler

Aboneliklerde bir hizmet olarak altyapı (IaaS) uygulamalarında tedarikçilerin ekstra giderleriyle karşılaşmamak

Müşterilerin IaaS’lerini geliştirme, test, üretim ve büyüme safhalarında konfigürasyon yetkinliği

Profesyonel geliştirici ve kurumsal seçenekleriyle küme başına hizmet seviyesi anlaşması (SLA) seçimi

Bulut hizmet sağlayıcısının tedarikçiye özel uygulamalar kullanmaktan kaçınması

Couchbase’in iş geliştirmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Matt McDonough, “Microsoft Azure üzerinde Couchbase Cloud, Microsoft çözümlerinde standart hale gelen müşterilere tam olarak yönetilen bir bulut veri tabanı (DBaaS) çözümü olarak Coucbase'in ölçeğini ve esnekliğini getiriyor” diyor ve ekliyor: “Müşteriler, Microsoft ile yaptıkları kurumsal anlaşmalardan yararlanarak kolaylıkla Couchbase Cloud sahibi olabilirler. Couchbase Cloud’la birlikte kurumlar maliyetlerini optimize ederken, çevikliği ve inovasyonu geliştirebilir ve tüm bunları kendi veri merkezlerindeki aynı veri ve maliyet kontrolünü sağlayarak yapabilirler. Bu durum, kurumlar içerisindeki inovasyon ve çevikliği destekler.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'den hasarlı binalarda "güçlendirme" için ruhsat uyarısı: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'den hasarlı binalarda "güçlendirme" için ruhsat uyarısı:

Microsoft Corp.’ta Microsoft Azure Platformu Genel Müdürü Jake Zborowski, “Dünyanın dört bir yanındaki müşteriler Microsoft Azure Marketplace aracılığıyla güvenebilecekleri, tümü lisanslı ve Azure üzerinde en iyi şekilde kullanılan iş ortaklarına özel çözümleri kolayca bulabilir, satın alabilir ve uygulayabilir. Couchbase Cloud’u gittikçe büyüyen Azure Marketplace ekosisteminde görmekten mutluluk duyuyoruz.”dedi.

Azure Marketplace, Azure üzerinde çalıştırılacak lisanslı bulut çözümlerini satın almak ve satmak için kullanılan bir çevrim içi pazar yeri. Azure Marketplace inovatif ve bulut tabanlı çözümler arayan şirketlerin, kullanıma hazır çözümler geliştiren iş ortaklarıyla bağlantı kurmasına yardımcı oluyor.

Editör: TE Bilişim