Türkiye genelinde Moda Tasarımı, Geleneksel Türk El Sanatları, Grafik Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerinde öğrenim gören lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik “Yeni Dünya” temasıyla düzenlenen “Tasarıma Değer” yarışmasına çok sayıda genç tasarımcı katılım gösterdi. “Tasarıma ve tasarımcıya değer” yaklaşımı ile üniversite öğrencilerinin kariyerlerine katkı sağlamayı ve ev tekstili sektöründe tasarım kavramını ön plana çıkarmayı amaçlayan yarışmada ön elemeyi geçen tasarımlar, 9 Nisan tarihine kadar dijital halk oylamasında değerlendirilecek. www.tasarimadeger.com adresi üzerinden gerçekleşecek olan oylamada isteyen herkes oy kullanabilecek. Dijital halk oylamasından sonra ise jüri değerlendirmesi yapılacak ve yarışmada dereceye girenler belirlenecek.

Cotton Box ile gençler harika fırsatlarla buluşacak...

Dijital halk oylamasında ve jüri değerlendirmesinde ilk üçe girenlerin ödül kazanacağı “Tasarıma Değer” yarışmasıyla öğrenciler gelecekleri açısından büyük fırsatlar elde edecek. Jüri değerlendirmesiyle belirlenen sonuçlara göre yarışmanın birincisine yanında götüreceği bir kişi ile birlikte İtalya’nın Milano şehrinde her yıl düzenlenen ve tasarım dünyasının bir araya geldiği Milan Design Week’e 3 günlük katılım hakkı sunulacak. Aynı zamanda ulaşım, konaklama, kahvaltı ve akşam yemeği imkanı da içeren ödül ile yarışmanın birincisi hayallerine ulaşma fırsatı elde edecek. Yarışmanın ikincisine tasarımcıların büyük bir beğeniyle kullandıkları Apple Macbook Pro hediye edilirken, üçüncüye ise Türkiye’nin en yetkin moda okullarından İstanbul Moda Akademi’sinde eğitim programı ödülleri sunulacak. Bunun yanı dijital halk oylaması sonucuyla dereceye giren ilk 3 kişiye Cotton Box’tan hediye çeki verilecek. Birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL olarak verilecek hediye çekleri, Cotton Box’ın web sitesinden alışverişte kullanılabilecek.

Nuri Turgut “genç tasarımcılara fırsat sunmayı ve ev tekstiline yenilik katmayı hedefliyoruz”

Öğrencilerin yeteneklerini ortaya koymalarını sağlamak, genç tasarımcıların kariyer planlarına destek olmak ve ev tekstili sektörüne tasarım bakışı katmak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Cotton Box Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, “Düzenlediğimiz “Tasarıma Değer” yarışmamız ile ülkemizdeki genç yetenekleri gün yüzüne çıkarmak, onları yeni şeyler üretmeye teşvik etmek istedik. Yarışmamız tahminimizden çok daha fazla ilgi gördü ve öğrencilerden çok güzel geri dönüşler aldık. Son dönemde tüm dünyada büyük bir değişim rüzgarı yaşanıyor. Bu değişim yaşam tarzlarını, alışkanlıkları yeniden sorgulatıyor. Biz de öğrencilerin gelecekten beklentilerini, hayallerini ve kendi Yeni Dünya’larını görebilmek amacıyla yarışma temamızı özenle belirledik. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz tasarım yarışmamızı geleneksel hale getirerek birçok öğrencinin hayatına dokunmak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde ifade etti.

Dijital halk oylaması ve jüri değerlendirmesinin ardından ödüllerin sahibi belli olacak

Kahramanmaraş ile Uşak Arası Kaç Km, Kaç Saat Sürer? Kahramanmaraş ile Uşak Arası Kaç Km, Kaç Saat Sürer?

Yeni Dünya temasıyla hazırlanan ve ön elemeyi geçen tasarımlar 31 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında yarışmanın web sitesi üzerinden dijital halk oylamasına sunulacak. İsteyen herkesin oy kullanabileceği bu sürecin ardından ise dereceye giren tasarımlar; Cotton Box’ın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Cotton Box Yöneticisi Emin Mert Turgut, Cotton Box tasarım ekibinden Büşra Uğraş ve Bahar Yeniçeri, İstanbul Moda Akademisi eğitmenleri Burcu Yıldırım, İpek Karaca Üstün, Tuba Yıldırım ve Marie Claire Maison dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fulya Bozkurt ve sosyal medya içerik üreticisi Sibel Çikler’in yer aldığı her biri kendi alanında isim yapmış jüri tarafından değerlendirilecek.

Editör: TE Bilişim