Ailenize, arkadaşlarınıza ya da özel birine çiçek vermek duyguları ifade etmenin en güzel yollarından biridir. Ne söylemeye çalışırsanız çalışın, sevdiklerinize taze çiçek buketi hediye etmek kalbinizde özel bir yere sahip olduklarını bilmeleri için yeterli olacaktır.

Sevdikleriniz için özel bir buket ya da çiçek sepeti seçmek zor olabilir. Bir doğum günü partisi renkli ve canlı çiçek buketi hediye etmeyi gerektirirken, evlilik yıldönümü ya da evlilik teklifi sevginizin ölümsüzlüğünü göstermek için romantik kırmızı güller tercih etmenizi gerektirir. Peki siz çiçek seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Cevabını merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız önerilere göz atmalısınız.

Yaprakları İnceleyin

Çiçek satın alırken yapraklarını kontrol etmek son derece önemlidir. Yapraklarda kurumuş siyah uçlar ya da kahverengi lekeler görmediğinizden emin olmalısınız. Kahverengi lekeler, çiçeklerin yanlış kesildiğini size gösterir. Bu şekilde olan çiçeklerin ömrü kısa olacaktır.

Saplarını Kontrol Edin

Çiçeğe dokunduğunuz zaman, sap kısımlarının ıslak olması gerekir. Islak olan saplar, çiçeğin doğru bir şekilde korunduğunu gösterir. Henüz tamamen kendini açmayan çiçekler, taze kesildiğini ve uzun ömürlü olacağını gösterir.

Sadece Renklere Göre Seçim Yapılmamalıdır

Çiçek seçerken yapacağınız hatalardan biri, satın alacağınız çiçek rengini önceden belirlemiş olmanızdır. Çiçekler öngörülebilen bir ürün değildir, yani mağazada kırmızı güllerin muhteşem göründüğü zamanlar ve aynı güllerin yapraklarının kahverengi göründüğü zamanlar vardır. Çiçek rengine önceden karar vermek yerine, mağazaya gidip her zaman en iyi görüneni satın almalısınız. Çiçekler, renklerinden bağımsız olarak da güzeldir.

Mevsiminde Çiçek Seçimi En Doğrusudur

Tıpkı satın alırken dikkat ettiğimiz diğer ürünler gibi çiçekleri de satın alırken mevsimine önem vermeliyiz. Sezonun zirvesinde olan bir çiçeği satın almak, sadece o çiçeğin estetik açıdan en hoş halini vermekle kalmaz, en uygun fiyatı da verir.

Birbirinden güzel çiçeklere sahip olabilmek için https://www.tazecicek.com/ adresinden sipariş oluşturabilirsiniz.