ADANA (AA) - Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, otomobille yollarını kaybeden 2 kişinin parası, yol tarifi istedikleri cezaevinden izinli çıkan hükümlü ile arkadaşı tarafından gasbedildi.

Osmaniye'den kente gezmeye gelen İbrahim Kazar ve Mehmet Şahin, Hürriyet Mahallesi'nde gasbedildikleri iddiasıyla polise başvurarak, adres sormak için yanlarına gittikleri 2 kişinin ceplerindeki bin 500 lirayı zorla aldığını belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Kazar ve Şahin'in verdiği bilgiler doğrultusunda zanlıları yakalamak için araştırma başlattı.

Ekipler, olayı zanlılar M.S. ile Abdulselam B'nin gerçekleştirdiğini tespit edildi.

Zanlılardan M.S. yakalandı, Abdulselam B'nin ise başka bir suçtan hükümlü olduğu, Amasya'daki cezaevinden Mersin'in Tarsus ilçesindeki cezaevine nakli için kendisine verilen 2 günlük izin sırasında gasba karıştığı ve olayın ardından Tarsus'taki cezaevine döndüğü belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.S. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.