ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın İş Gücü Geliştirme Merkezinde (KİGGEM) düzenlenen eğitime katılan ev kadını Feride Akdeniz Bakıroğlu, istiridye mantarı yetiştiriciliği alanında kendi işini kurarak üretime başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, iş arayan, mevcut işinde kendini geliştirmek isteyen, kendi iş yerini açmak isteyen kadınlara ücretsiz olarak profesyonel eğitim ve danışmanlık hizmeti veren KİGGEM, farklı sektörlerde kadın gücünün istihdama katılmasını sağlamayı sürdürüyor.


KİGGEM'de eğitim alan ev kadını Feride Akdeniz Bakıroğlu da Aksu'da "Akdeniz Mantarcılık" ismiyle istiridye mantarı yetiştiriciliği tesisi kurarak üretime başladı.

Yıllar önce kültür mantarcılığı sektöründe çalışmış olan Feride Akdeniz Bakıroğlu, iş yeri açmak ve yönetmek için eğitimin şart olduğu belirtti.

Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik hizmet veren bu merkezini duyunca hemen başvurduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"KİGGEM'deki yetkililere kurmak istediğim işi, projelerimi ve hedeflerimi anlattım. Mantar yetiştiriciliği işini daha önce amatör olarak yapıyordum ve hedefim kendi iş yerimi kurmaktı. KİGGEM'den aldığım eğitim ile kendi iş yerimi açarak kendi tesisimde üretime başladım. O kurs bana çok katkı sağladı, beni geliştirdi. İlkokul mezunu biriyken iş kadını oldum. Önceden kendimi ifade edemezken şimdi kendime güvenimi tam olarak kazandım."

- "Kadının başaramayacağı iş yoktur"

Akdeniz, kendi işini kurmayı hayaliyle KİGGEM'de eğitimlere devam ederken insanların hayaline karşı genelde olumsuz düşünceye sahip olduğunu ama yılmadığını anlatarak, "Biz erkek başımıza bu işte zorlanıyoruz sen kadın halinle nasıl yapacaksın diye tepkiler aldım. Ben de 'Kadının başaramayacağı iş yoktur.' dedim. Bu işi başarmak için hedefimi çizmiştim." ifadelerini kullandı.