BURDUR (AA) - Burdur'da okul ve personel servis araçları denetlendi.

Burdur zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde servis araçlarındaki eksiklikler incelenerek yönetmenlik kapsamına alınan maddeler araç sahiplerine anlatıldı.

Araçlardaki sigara içilmez levhasını, emniyet kemerlerini, koltuk sensörlerini, kamera sistemini, yangın söndürme tüpü, ilk yardım çantasını ve kış lastiklerini inceleyen ekipler, servis araçlarında bulunması zorunlu aksamların yönetmenliğe uygunluğunu kontrol etti.

Ekipler, okul ve personel servis araçlarında artık yeni yönetmenliğe uygun otomatik veri güncellemesi yapabilen entegreli kamera sistemi istediklerini, bu sisteme geçiş için son tarihin 31 Aralık 2019 olduğunu, eski kamera sistemlerinin ise bu tarihe kadar kullanılabileceğini aktardı.

Sınırlı Sorumlu 20 Nolu Burdur Umumi Servis Araçları Kooperatif Başkanı Yılmaz Yanık ise, kooperatife bağlı 130 araç olduğunu, yapılan denetimlerde şu ana kadar 60 aracın denetlendiğini belirterek, "Yeni yönetmenlikte istenilen düzenlemelerin yeri getirip eksiklerimizi tamamlayacağız." dedi.