ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi (AÜ), kurumsal kültürünü, marka gücünü, değerlerini yansıtacak "Akdeniz Üniversitesi Marşı" için beste yarışması düzenliyor.

Üniversiteden yapılana açıklamaya göre, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, her platformda temsil edebilecek bir marş bestelenmesi aynı zamanda bestecileri nitelikli eserler vermeye teşvik etmek ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amacıyla beste yarışması düzenlediklerini söyledi.

Nitelikli akademik programlar ile evrensel düzeyde eğitim veren, bilginin teknolojiye dönüşümüne katkı sağlayan, toplumun bilgi, teknoloji, sanat, kültür ve diğer alanlardaki gereksinimlerini üst düzeyde karşılamayı görev edinen bir üniversite olduklarını belirten Rektör Ünal, bu doğrultuda, AÜ misyon ve vizyonunu en iyi şekilde yansıtacak bir marş bestelenmesi için Antalya Devlet Konservatuvarı koordinatörlüğünde bir yarışma düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti.

Ünal, güçlü marka, ulusal ve uluslararası platformda temsil edecek, kurumsal birlik ve beraberliği güçlendirecek, Akdenizli olmanın gururunu hissettirecek bir marşla taçlandırmak istediklerini vurguladı.

AÜ Antalya Devlet Konservatuvarı koordinatörlüğünde düzenledikleri beste yarışması için birbirinden değerli seçici kurul üyelerinin başvuruları değerlendirerek finalde yarışacak 5 eseri tespit edeceklerini söyleyen Ünal, Seçici Kurul ve Onur Kurulu tarafından birinciliğe layık görülen esere, 10 bin lira, finale kalan diğer dört esere ise 500'er lira mansiyon ödülü verileceğini dile getirdi.

Beste yarışmasına katılmak isteyenlerin, 3 Şubat 2018 tarihine kadar başvuruları kabul edilecektir.

Finale kalan eserler ise 2 Mart 2018 tarihinde ilan edilecek olup, yarışmayla ilgili detaylı bilgiye http://www.akdeniz.edu.tr/tema/duyuruoku.php?duyuruid=1022 adresinden ulaşılabilir.