ANTALYA (AA) - Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi’nde yaşayan yerleşik yabancıların sorunlarını dinledi

İngiltere, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden gelerek Adrasan'a yerleşen yabancılar, düzenlenen toplantıda, Çetinkaya'ya karşılaştıkları sorunları ileterek çözüm önerilerini iletti.

Başta çevre temizliği, ulaşım, güvenlik ve mahalle içi trafikten şikayetçi olan yerleşik yabancılar, yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği tarihi Likya yolunda yeterli önlemlerin alınmasını istediler.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da dile getirilen sorunların bir çoğunun insan kaynaklı sorunlar olduğunu, bu sorunların aşılması için birlikte hareket ederek, toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çetinkaya, şunları kaydetti:

"İnsanlarımız biraz daha duyarlı olsa sorunlar minimum seviyeye inecek. Sorunları çözmek için topyekun sizler de dahil hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu toplantı burada kalmamalıdır. Belediyemize gelin, tekrar değerlendirelim, fikirlerimizi paylaşalım. Adrasan bizim dünyaya açılan penceremiz ise buraya sahip çıkmalıyız. Adrasan sorunları ile değil, tarihi ve doğal güzellikleri ve huzuruyla ünlü olmalıdır. Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum."