Tele 1 kanalının genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ'ın '18 Dakika' adlı programında Sultan Abdülhamit Han ile ilgili sözler gündemi karıştırdı.

Merdan Yanardağ, programda AK Paerti Tokat Milletvekili Özlem Zengin'in "AK Parti'den önce kadının adı yoktu" sözlerini yorumlarken "1895 İttihat ve Terakki'nin programında kadın erkek eşitliği vardır. 1908'de Abdülhamid despotizminin, emperyalizmin uşağı aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa'yı Taif'te boğduran, Osmanlı-Türk aydınlanmasını, modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal'lere, Tevfik Fikretlere, Ahmet Rıza'lara, mühendishane öğrencilerine, maarif memurlarına zulmeden despot bir padişahtır" ifadelerini kullandı.

Yanardağ'ın bu sözleri sosyal medya gündeminin ilk sıralarına yerleşerek yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı.

#AbdulhamidAşağılıkDeğildir etiketi Twitterda TT oldu. Bu etiket kullanılarak yazılan mesajlarda Merdan Yanardağ eleştiriliyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de bu sözler hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Merdan Yanardağ da, Twitter hesabından kendisine gelen eleştirilere şu cevabı verdi:

Hamitçiler şimdi de Mehmet Akif'in Abdülhamit'i övdüğünü iddia ettikleri şiirler yayınlıyorlar. Tam bir zavallılık. Akif'in böyle şiirleri yok. O şiirler sahte. Mehmet Akif ölene kadar Abdülhamit'e düşmandı.. K.Mısırlıoğlu bile sahte diye bu şiirleri basmadı. Cehaletten kurtulun.

Dünyanın bütün despotları, zorbaları ve diktatörleri aşağılıktır. Onların sultan, darbe lideri ya da seçilmiş olmaları farketmez. Despot despottur. Bunu söylemek hakaret değil, eleştiridir. Ancak, fikrin ve eleştirinin karşısına, küfür ve tehditle çıkmak, tam bir zavallılıktır.

OSMAN GÖKÇEK'E DE CEVAP VERDİ!

Merdan Yanardağ programdaki sözleri nedeniyle kendisine sosyal medya hesabından "Memleketimizin evladı olmadığını düşündüğüm Merdan Yanardağ sen aşalığın dik alasısın" diyen Beyaz TV yayın koordinatörü Osman Gökçek'e de cevap verdi.

Yanardağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin görevden alınan eski başkanı Melih Gökçek'in oğlu olan Osman Gökçek'e "Babanın Ankara'yı parsellemesine benzemez bu. Tarih, bilgi gerektirir.. "Aşağılık" sözlerini sana aynen iade ediyorum. Küfürlerinizin hesabını vereceksiniz. Dünyanın bütün zobaları ve despotları, kim olursa olsun, aşağılıktır" cevabını verdi.

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Editör: TE Bilişim