Vaka sayılarının azalması ve aşılama programının planlandığı şekilde devam etmesi nedeniyle herkesi ilgilendiren haziran ayı normalleşme takvimi belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı basın toplantısı sonrası 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin kısıtlamalarının devam edip etmeyeceği de merak konusu olmuştu.

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgesi ile 65 yaş üstü ve 18 yaş altı ile ilgili kararlar netlik kazandı.

18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri 22.00 - ­05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacak.

Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde pazartesi saat 05.00’e kadar sokak kısıtlaması devam edecek.

AŞI OLMAYAN 65 YAŞ ÜZERİNE KISMİ SOKAK KISITLAMASI

Aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar pazar günleri dışındaki diğer günlerde sadece 10.00 - 14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklar.

İki doz aşı olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı kişilere, herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.