Ankara’da özel bir otelde, 20. ve 21. Dönem Van Milletvekili Mustafa Bayram’ın torunu Emin Bayram ve 20. ve 21. Dönem Doğru Yol Partisi ve 23. Dönem AKP Ardahan Milletvekili Saffet Kaya’nın kızı Merve Kaya için nikah töreni düzenlendi.

Erkek tarafı, gelin alma merasimi için oluşturulan 100 araçlık konvoy ile nikah töreninin yapıldığı otele geldi. Bin 500 davetlinin bulunduğu törende, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 23. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, eski İçişleri bakanı Efkan Ala ve Abdülkadir Aksu, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gibi birçok siyasi isim de katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un kıydığı nikahta çifte aile cüzdanını eski Meclis Başkanı Köksal Toptan verdi. Çiftin evliliğine, düğüne davet edilmiş 25’i aşkın siyasetçi de tek tek şahit oldu.

İHA'nın aktardığına göre, takı merasiminde davetliler, teker teker yeni evli çifte para ve altın taktı. Gün sonunda görevden alınan eski Edremit Belediye Başkanı ve Ertoşi Aşireti’nin önden gelen ismi Hecer Bayram’ın oğlu Emin Bayram’a 2 milyon lira nakit para, geline ise 4 kilo altın takıldı.

Saat 19.00’da başlayan nikah töreni gece yarısına kadar devam etti.

BAYRAM AİLESİ SKANDALLARLA TANINIYOR

2019'da hayatını kaybeden eski Milletvekili Mustafa Bayramın adı, vekilliği esnasında Picasso kaçakçılığına dahi karışmış ve kabarık suç dosyası nedeniyle milletvekilliğinin kaldırılması gündeme gelmişti. 2004 yılında üzerine atılı suçlamalar ve davalardan dolayı bir süre Van Kapalı Cezaevinde tutuklu olarak kalmış , 2005 yılında tahliye edilmişti. Milletvekilliği sonrasında da hakkında davalar açılan Bayram, son olarak 2011 yılında karara bağlanan ve "Suç örgütü kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından açılan davada diğer çete liderleri olan Haşmet Celil Bilici ve Remzi Şahin ile birlikte yirmi sekizer yıl dörder ay hapis cezası almıştı. Türkiye'de bulunmayan Bayram hakkında yakalama emri çıkartılmıştı.

Kahramanmaraş ile Uşak Arası Kaç Km, Kaç Saat Sürer? Kahramanmaraş ile Uşak Arası Kaç Km, Kaç Saat Sürer?

Oğlu olan eski Edremit Belediye Başkanı Hecer Bayram'da 2004 yılında "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve silahlı isyan çıkarmak" suçlarından dolayı görevden alınmıştı.

Mustafa Bayram 29 Ocak 2019'de ölmüştü.

Editör: TE Bilişim