SANKO Ortaokulu 6’ıncı sınıf öğrencileri Abdurrahman Sözmen ve Nazlı Hilal, öğretmenleri Aslı Karagüzel ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Biyoloji” projesiyle halk sağlığı açısından birçok hastalığın taşıyıcısı olan karasineklerle mücadelede kimyasal madde kullanmadan fiziksel önlemlerle yeni bir mücadele tekniği geliştirdi.

5’inci sınıf öğrencileri Eyşan Öğüt ve Osman Sayın, öğretmenleri Gülden Dilsiz ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Biyoloji” projesinde, Alleben Göleti'ni sürdürülebilirlik açısından değerlendirerek çevre korunmasını sağladı.

7’nci sınıf öğrencileri Elif Bozbaş ve Eren Nakıboğlu, öğretmenleri Ziya Öğüt ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Biyoloji” projesinde, binalarda kullanılan betonların ömrünü artırmak için antimikrobiyal beton geliştirdi.

6’ncı sınıf öğrencileri Bahar Oğuz ve Metehan Aslan, öğretmenleri Aslı Karagüzel ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Fizik” projesinde yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten 1 yerine 3 enerji çeşidi elde etti. Ayrıca birden fazla yenilenebilir enerji kaynağını da birlikte kullandı.

7’nci sınıf öğrencisi Ezel Öykü Şengül, öğretmeni Mehmet Bozbaş rehberliğinde hazırladığı “Tarih” projesinde, "Bakırcılığa karşı okulumdaki öğrencilerin olumlu tutum göstermelerine nasıl katkıda bulunabilirim?" sorusuyla başlayarak alan çalışmaları yaptı ve bakırcılıkta kullanılan motiflerden boyama sayfaları, mandala, posta pulu, posta sanatı (mail art) örnekleriyle bakırcılığa dikkat çekmeye çalıştı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, ortaokul öğrencilerinin danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları beş projenin de ilk elemeyi geçmelerinden mutluluk duyduklarını belirterek, 26-29 Mart tarihlerinde Adana Bölge Sergisine katılacak öğrencilerine ve emeği geçen öğretmenlerine başarılar diledi.