Özel Hatem Deva Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, sağlık bilimlerinde tematik üniversite olan SANKO Üniversitesi’nin fiziki alanlarını gezerek, sağlıkla ilgili mesleklerle ilgili bilgi aldı.

SANKO Üniversitesi’nin laboratuvarlarını, yemekhanesini, kütüphane, derslik ve sosyal alanlarını akademisyenler eşliğinde inceleme yapan öğrencilere, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi de gezdirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Saadet Özen, Hemşirelik Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Emine Baş, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Öğretim Görevlisi İpek Katırcı Kırmacı öğrencilere bölümleri ve meslekleri ile paylaşımlarda bulundu.

Sosyal Kurumsal Hizmetler Müdür V. Begüm Tekin ise öğrencilere üniversitenin sosyal imkanları, öğrenci kulüpleri ve bursları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Gezi sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

SANKO ÜNİVERSİTESİ

2013 yılında kurulan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanlarında yüksek lisans ve Biyoistatistik alanında Doktora eğitimleri veriliyor.