Gül, Konukoğlu Ailesince İslâhiye İlçesi’nde 2015 yılında yaptırılan Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi yanına inşa ettirilecek Abdulkadir Konukoğlu Camisi’nin temel atma öreninde yaptığı konuşmada, SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun mutlu gününe hep birlikte şahitlik ettiklerini söyledi.

Yaptıkları hayır işlerinden dolayı Abdulkadir ve Adil Sani Konukoğlu başta olmak üzere Konukoğlu Ailesine teşekkür eden Gül, şunları kaydetti:

“Konukoğlu Ailesi, 3’ü fakülte binası olmak üzere 23 okul ve 14 cami yaptırmış. 15’inci olan bu cami ibadete açıldığında, taziye evi yaptıracak. Hayır yapmak önemli ama hayırlı işlere destek olmak, 'Allah razı olsun' demek daha da önemli. İslâhiyelere teşekkür ediyorum. Bu kalabalık ile bu güzelliğe şahitlik etmek sizlere yakışır."

“DÜNYANIN EN BÜYÜK CAMİSİNİ GAZİANTEP’E YAPACAĞIZ”

SANKO Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da kendi adını taşıyacak olan caminin gelecek yıl ibadete açılacağını bildirdi.

Konukoğlu Ailesi ve SANKO olarak yatırımları planlarken toplum yararı ilkesini gözettiklerine vurgu yapan Abdulkadir Konukoğlu, şöyle devam etti.

“Sanayi yatırımlarımız kadar, hayır işlerine de aynı derecede önem veriyoruz. Şimdiye kadar 3’ü fakülte binası olmak üzere 23 okul ve 14 cami yaptırdık. İslâhiye ilçemizde daha önce yaptığımız Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi yanına bu camiyi inşa edeceğiz. Bu cami 15’inci camimiz. İnşallah 16’cısını Gaziantep’e yapacağız. Değişik ülkelerde incelemeler yaptık, çalışmalar ve hazırlıklar devam ediyor. Dünyanın en büyük camisini Gaziantep’e yapacağız.”

Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Ali Muhittin Taşdoğan ve Müslüm Yüksel, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, İslahiye Kaymakamı Muhammed Lütfü Kotan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Müftüsü Ahmet Çelik, MHP İl Başkanı Muzaffer Çelik ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’nun da katıldığı törende konuşan İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ise sözlerine Konukoğlu Ailesine teşekkür ederek başladı.

Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, Gaziantep’teki iş insanları tarafından İslahiye’de yaptırılan ilk tesis olduğuna dikkat çeken Vural, “Allah kendilerinden razı olsun. Şimdi caminin temelini atıyoruz, burası tamamlandığında taziye evinin temelini atacağız” diye konuştu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik de hayır işlerine önem verdiklerinden dolayı Konukoğlu Ailesi kutladıktan sonra, “Her kim Allah rızası için bir mescit inşa ederse Allah’ta ona cennette bir bina inşa eder” Hadisi Şerif’ini anımsattı ve duaları eşliğinde Abdulkadir Konukoğlu Camisi’nin temeli atıldı.

ABDULKADİR KONUKOĞLU CAMİSİ

üç bin metrekare arsa üzerine inşa edilecek cami, toplam bin 353 metrekare inşaat alanında oluşacak. Caminin kubbe çapı 12 metre, zeminden yüksekliği 22 metre olacak. 41’er metrelik iki minaresi bulunacak caminin kapalı ve açık alanlarında aynı anda üç bin 500 kişi ibadet edebilecek.

Editör: TE Bilişim