İdlib’de Suriye Rejmi’nin hava saldırısında çok şehit verdik. Bu olayların ardından önemli gelişmeler oldu.

Erdoğan ile Putin 5 Mart’ta Moskova’da bir araya gelecek ama bu gidişle 5 Mart’a kadar sahada çok şey değişecek. Türkiye, göçmenlere sınır kapıları açmakla Batı’ya, mesajını verdi.Türkiye içerisinden ve sırırlardan binlerce mülteci sınır kapılarına,avrupa ülkelerine gidebilmek için hucum etti. Ardından Rejim güçlerine ağır darbe vuruldu,İdlib’de dengeler değişti, yeni bir durum oluştu. Peki Moskova’da Erdoğan ve Putin görüşmesinde masada ne olacak? Kalıcı ateşkesin ilanı ve 30 kilometre derinlikte güvenlikli bölgenin ilan edilmesi ana başlığı oluşturuyor.

“Rus Lideri” şimdiye kadar oyalamayı tercih etti. Bize Grozni’de, Kırım’da, Kafkaslarda, Gürcistan’da yaptığını yapmaya kalkıştı. Ama bir Rus doktrini varsa, bir de Türk doktrini olduğunu unuttu.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova’da masaya otururken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arkasında desteklediği rejimin enkazını görebilir. Zaten çözüme yanaşırsa da ancak ondan sonra yanaşır.

5.Mart ‘da Moskova da Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, son dakika açıklaması yaptı: Putin,”Rusya’nın kimseyle savaşa girmeye niyeti yok, kimsenin aklına da savaş fikrinin gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz “dedi. Bu açıklama, Erdoğan-Putin görüşmenin olumlu yönde geçeceğinin işareti olarak yorumlana bilir.