Korona virüs  COVID-19 ile mücadele kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı kararının, yürürlüğe girmeden kısa bir süre önce duyurulması, nasıl plansız, nasıl programsız olmuştur akıl alır gibi değil..

Bir aylık sabır ve emeğin boşa çıkarılması büyük tepki çekti ve üzdü! Çünkü vatandaşta bilinçaltına yerleşen bir virüs salgını korkusu var. Bu korku varken birde günü ve saati önceden belirlenmeyen ve kamuoyuna duyurulmayan sokağa çıkma yasağı, işin şeklini değiştirmeye yetti de arttı bile.. Uygulama kapsamındaki şehirlerde fırın, market, benzinlik ve tekel bayi önlerinde oluşan izdiham görüntülerine baktığımızda sosyal mesafe güme gitti. Bilinç altına yerleşen virüs korkusu ve sokağa çıkma yasağında ‘aç susuz kalırım endişesine’ kapılan vatandaşlar sokağa çıktı, burun buruna geldi ve sağa-sola  saldırdı, ne gördü ise aldı.Virüs taşıyanlarla,taşımayanlar yan yana geldi? Bu nasıl bir sokağa çıkma yasağı, nasıl plansız, nasıl programsız akıl alır gibi değildi doğrusu..  

İçişleri Bakanlığı'nca alınan bu sokağa çıkma yasağı kararının aniden açıklanması,vatandaşların telaşlanmasına yol açmıştır? Aslında faydasından çok zararı olduğu açıktır? Bu konuda başta "kamuoyu çok öncesinden haberdar edilmeliydi" çünkü;  Bu salğına karşı bir önlem alma uyarı yasağı..Günü ve saati önceden belli olmayan ve kamuoyuna duyurulmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır, öylede oldu. İki günlük sokağa çıkma yasağına 'sabır' gösteremeyen, idare edemeyen ve telaşlanan vatandaşlara, yasak başlangıcından 2 saat önce bilgi vererek uygulayan iktidar, hem kendisinin hem de aylardır gecesini gündüzüne katarak çaba harcayanların bu emeklerini boşa çıkarırcasına bu hatayı nasıl yaptı anlamak mümkün değil doğrusu?..

Virüse karşı alınan önlemlere, önerilere riayet eden ve bir aydır sabırla evinde kalarak, mücadeleye olumlu katkı sunan vatandaşların bu emek ve sabırlarının boşa çıkması gerçekten iyi olmadı..

Kalın Sağlıcakla.