Elbistan’da açılması planlanan Fakülte ve Yüksekokul için kullanılabilecek binaları kaymakam Özkan Demir ve Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ile birlikte inceleyen İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özgül, Elbistan’ın gelecekte iyi bir konuma sahip olacağını söyledi.

Kaymakam Özkan Demir İstiklal Üniversitesinin Elbistan’da yapılanmasıyla ilgili çalışma yürütüldüğünü belirterek; “İstiklal Üniversitesi Rektörünü ve Rektör Yardımcısını misafir ettik. Bugün uzun zamandır çalışmalarını beraber yürüttüğümüz İstiklal Üniversitesi’nin ilçemize yapılanması ile ilgili konuları sahada birlikte değerlendirdik. Bizler merakla İstiklal Üniversitemizi ilçemizde bekliyoruz. Biz İstiklal Üniversitemizi ilçemize kazandırmak için meslek yüksekokul düzeyinde elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Sayın bakanımızda çok yakından takip ediyor, desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz. Önümüzdeki günlerde İstiklal Üniversitemizi değişik bölümleri ile görme imkânı bulacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Özgül’de yaptığı açıklamada Elbistan’da yapılanma sürecine girdiklerini söyledi. Özgül ; “İstiklal Üniversitesi yeni kurulacak olan bir üniversite, neler yapabileceğimizi konuştuk. Elbistan için YÖK ten bazı bölümler için izin aldık. Yine YÖK ten bazı bölümler için izin alacağız. Şu anda Sağlık Meslek Yüksek Okulu için evde yaşlı bakım bölümü açılacak. Bazı okulları gezdik ve ön hazırlıklarını yapmaya başladık. Bir bütün olarak düşünüyoruz, Kahramanmaraş’ı, Elbistanı. Şeker Fabrikası lojmanlarını gezdik, orası çok güzel bir alan ileride kurulacak Elbistan üniversitesinin kampüsü olabilir. Biz elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Kaymakam Bey ve Belediye Başkanı desteklerini esirgemiyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal büyük destekler sağlıyor teşekkür ederiz” diye konuştu.

Elbistan belediye başkanı Mehmet Gürbüz’de açıklamasın, Elbistan’a yapılacak bütün yatırımları, bütün gelişimleri destekleyeceklerini söyledi.

Arıkan, “Elbistan’a hak ettiği hizmeti veremediler!” Arıkan, “Elbistan’a hak ettiği hizmeti veremediler!”

Üniversitenin Elbistan’ın gelişimine önemli katkı sunacağını belirten Gürbüz; “ Bu kente gerçekten büyük kapasiteli güçlü bir üniversite yakışır ve zaten İstiklal Üniversitesi’ni Elbistan olarak sahipleniyoruz. Yerleşke, kampüs, fakülte binaları ile ilgili her türlü imkânı kendilerine sunmaya hazırız. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mahir Ünal kentimize üniversite kazandırmak ile ilgili büyük çabaları var. Bizler de yerel olarak merkezi yönetimimizin hükümetimizin bu gayret ve çabalarına yerel imkânları da seferber edeceğiz. Üniversiteyi sadece ekonomi olarak görmüyoruz, sosyal ve kültürel değişimin de öncüsüdür üniversiteler. Akademisyenlerimiz, hocalarımız kentimize birçok şey katacaktır. Şehrimizdeki okullarımızı gezdik üniversitemize verebileceğimiz yerlere baktık onları tadilat işleri tamamlandıktan sonra teslim edeceğiz” ifadelerini kulandı.

Editör: TE Bilişim