Organize Sanayi Bölgesi aylık toplantısı sonrası açıklama yapan Başkan Gürbüz, iki firmanın daha Elbistan’a yatırım yapmak için OSB’ye başvurduğunu ve yer tahsisinin yapıldığını ifade etti.

OSB’ye mermer fabrikalarından yoğun ilgi olduğunu belirten Gürbüz, “Türkiye, mermerde dünyanın en büyük ihracatçılarından biri. İhraç edilebilir kalitede mermer potansiyeline sahip olduğu bilinen Elbistan’da bu alandaki yatırımlar, bugüne kadar istenilen düzeyde yapılmamış. Elbistan Belediyesi olarak ilçemizin bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için bir dizi çalışma yürütmüştük. Yatırımcının ilçemize ilgi duyması ve yatırımını bölgemize kaydırması noktasındaki girişimlerimiz meyvesini vermeye başladı. Birçok firma, gerekli izinleri alarak üretime başladı. Bu firmalara yenileri eklenmeye başladı. Öz Gazipaşa Mermer ve Onur Mermer adlı şirketler OSB’ye başvurarak yer tahsisi talebinde bulundular. Bizlerde OSB olarak yer tabisisini yaptık ve kısa bir süre sonra kurulum üretime başlayacak. Önümüzdeki günlerde de yeni mermer şirketlerinin Elbistan’a geleceğini düşünüyoruz. Sektörün bizlerden beklentileri var. Yerel yönetim olarak bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu kendilerine ilettik. Bu konuda da Mermer OSB kurulması için gerekli adımları hızla atacağız. Bu adımlar, hem ekonomimize hem de istihdama büyük katkı sunacak”

Mermerin Yeni Adresi Elbistan Olacak

Elbistan Belediye Başkan Adayı belli oldu Elbistan Belediye Başkan Adayı belli oldu

Mermer kalitesi ve rezervi açısından Elbistan’ın mermerde yeni adres olacağını söyleyen Gürbüz, “Elbistan’ın bu değerinin, ihracatta en iyi şekilde değerlendirilmesini amaçlıyoruz. İlçemizden çıkarılan mermerin başta Çin olmak üzere Hindistan, ABD ve Arap ülkelerine ihraç edilmesi planlanıyor. Rezerv büyüklüğü ve kalite yönünden bakıldığında ise, hem ilçe hem de ülke ekonomimiz adına ciddi bir ekonomik değere tekabül eden bir varlığı, topraklarımızın altından çıkaracağız. Elbistan mermerde yeni adres olacak” dedi

Editör: TE Bilişim