AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV'ye özel röportaj vererek, Ahmed Arpat'ın sorularını yanıtladı.

Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine de cevap verdi.

Ünal yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

"Parlementer sistemin siyasal kültürüyle düşünenler, yeni sistemin teammüllerine ve kültürüne ilişkin henüz bir zihinsel kapasite maalesef geliştirememiş durumdalar.

Koalisyonlar ile ittifaklar arasında bir fark var. Koalisyonlar bir zorunluluktur, ittifaklar ise bir tercihtir. Koalisyonlar seçimden sonra bir zorunluluk olarak ortaya çıkar, ittifaklar ise seçimlerden önceki çözüm hedefli tercihlerdir. İttifak dediğimiz şey aslında bize yani siyasete bir esneklik sunuyor.

Cumhur İttifakı'nın niteliğine baktığınızda bir millet mutabakatıdır. 15 Temmuz gecesi milletin oluşturduğu bir mutabakattır.

Geçtiğimiz gün Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi bir bulvara Kemal Kılıçdaroğlu Bulvarı ismini vermiş. Elbistan Belediyesi AK Partili bir belediye. 7 Ağustos Yeni Kapı Mitingi'nde 15 Temmuz'dan sonra bir yeni kapı ruhu oluşmuştu. Türkiye'de bir milli mutabakat ortaya çıkmıştı.

"KILIÇDAROĞLU BULVARI YERİNE MİLLİ İRADE BULVARI"

Elbistan Belediyesi 7 Ağustos'ta o mitinge katılan bütün liderlerin, Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun isimlerini çeşitli bulvarlara vermişti. Bu hareket onları mutlu etmiş.

Geçtiğimiz gün belediye başkanı dediki, biz Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini değiştireceğiz ve Kemal Kılıçdaroğlu Bulvarını Milli İrade Bulvarı yapacağız dedi. Çünkü milletin seçtiği Cumhurbaşkanına, sözde Cumhurbaşkanı dediği için bunu millet iradesine karşı bir hakaret sayıyoruz ve o bulvara Milli İrade Bulvarı ismini vereceğiz dedi."

Ünal, Elbistan ile ilgili açıklamasından sonra ittifaklara ve koalisyon konularına değindi.