Başkan Gül konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiçek ve Karaelbistan mahallelerine yapılan, ancak 4 yıl sonra biten İmar Planı yine şaşırtmadı ve büyük bir fiyaskoyla askıya alındı.

Yapım sorumluluğu tamamen Büyükşehir Belediyesi üzerinde olan İmar Planları bizzat Komisyon Üyelerimize söz verilmesine rağmen Komisyona sunulmadan askıya çıkarılmıştır.

Askıya çıkma süreci de askı süreci de başlı başına sıkıntılar doğuran bu durumun İYİ Parti Elbistan Teşkilatı ve İl Başkanlığımızla birlikte takipçisi olacağız.

Elbistan’ımız için şehrimizde yaşayan değerli halkımız için elbette sorulacak sorularımızın olacak. Bu ilçe en güzel projeleri, en güzel faaliyetleri hak ederken İmar operasyonlarına kurban edilmesi halkımıza yapılan büyük bir ayıptır. Yöneticilere soracağımız onlarca soru, onların da halkımızla paylaşması gereken onlarca cevabı bulunmaktadır.

Çiçek ve Karaelbistan İmar Planları neden bu kadar gizli yapıldı? İmar planlarında okul ve park alanlarının, yeşil alanların ticari alanlara çevrilmesini gizlemek için mi?

Elbistan halkı yeni yeşil lakaplı haramzadeler tanımak istemiyor!

Bu ticari alanlar Elbistan’da askıya çıkmadı, pandemi süreci öngörülmeden Kahramanmaraş’ta askıya çıktı. Bu sürece halkımızın mağduriyeti göz önüne alınarak mecliste itiraz edildi elbette ama AK Parti Belediye anlayışı bütün bunları yok saymakta bir sıkıntı görmedi.

Öyle ki Çiçek ve Karaelbistan İmar Planları da diğerleri gibi ek hizmet binasında askıya çıkabilirdi. Bütün bunları yalnızca iş bilmezlik olarak okumak isterdik ama asıl niyetleri her zamanki gibi rant sağlamak.

Geldiğimiz nokta da sorularımızın daha da netleşecektir. Bu rant operasyonunun arkasında kimler var? Bu sorunun cevabını bize ve Elbistan halkına vermek zorundasınız.

Rant diyoruz çünkü Çiçek ve Karaelbistan İmar Planlarında mülkiyet hakkına, imar hakkına zarar veren çok ciddi hatalar var. Çiçek mahallesinde yapılaşmış alanların yaklaşık %60-70'e varan kısmı imar dışında bırakılmıştır. Buna gerekçe olarak EÜAŞ’ın vermiş olduğu bir görüş referans alınmıştır, EÜAŞ’ın kurum görüşü bu kadar bağlayıcı ise eğer Elbistan için neden yok sayıldı?

Bizler evvela İYİ Parti olarak sonra da bu şehrin geleceğini düşünen vatandaşları olarak bütün bunların takipçisi olduk. Yeri geldi Meclis’te itirazlarımızı dillendirdik, yeri geldi soru önergesi verdik. Geldiğimiz noktada Elbistan halkının hakkını, hukukunu korumak adına kamuoyuna bu bilgileri vermek durumundayız ki muhatapları da bir an önce bu yanlışlardan vazgeçsin!..." dedi.