Açılış programına Ak parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi ÇAMLI, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman DURSUN, Maraşfed Başkanı Uğur YİNANÇ, Siyasi Partilerin İlçe Teşkilat Başkanları, Basın Mensupları, ,İş Adamları ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz katılım gösterdiler.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir ÜNAL, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali ÖZTUNÇ, Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran KILIÇ ve Mehmet Cihat SEZAL projenin hayırlı olması temennisi içeren birer tebrik telgrafı çektiler.

“Elbistan Belediye Başkanı Mehmet GÜRBÜZ de hayırlı olsun çelengi göndererek dernek başkanı ve yönetimini tebrik etti.”

Açılış konuşması ve projenin tanıtımını İstanbul Elbistanlılar Derneği Başkan Latif ERDOĞAN yaptı.

Başkan Gürbüz, “Ailelerimizin gönüllerine dokunacağız” Başkan Gürbüz, “Ailelerimizin gönüllerine dokunacağız”

Erdoğan konuşmasında;

“Bizleri yönetime talip olmaya iten nedenler, ilçemizin, geçmişteki değerlerini, bugünün değerleriyle bütünleştirerek daha da ileriye taşınmasına yardımcı olmak;

Elbistanımızın tanıtılmasına ve her yönüyle kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Çünkü bir yöreyi kalkındırmak aynı zamanda ülkeyi kalkındırmaktır.

Her insanımızın fert fert önemli olduğuna inanıyor ve ihmal edilecek, yok sayılacak hiç bir değerimizin olmadığı bilinciyle çalışmalarımızı sürdürürüyoruz

Bir yürüyüşün kararlılığı ilk adımlarında gizlidir. Bir toplumun gücü ise değerlerinde saklıdır. Bu anlamda temel değerlerimiz adalet, özgürlük, ahlak ve onurdur. Bizler Kitap kahve projemizin sac ayaklarını bu kavramlar üzerinden oluşturduk. Her üyemiz ve misafirimiz bu değerlere inandığı ve uğrunda çaba sarf ettiği ölçüde çalışmalarımızla toplumu ileriye taşıyacak, bu sayede herkesçe kabul gören kurum kültürü, aidiyet duygusu ve kimlik vurgusuyla temelleri sağlamlaştıracağız” Dedi.

Anadolu coğrafyasının kadim kenti, bir medeniyetin merkezi olan Elbistan’ın, İstanbul’da en güzel şekilde temsil edilmesinin en öncelikli konuları olduğunu dile getiren başkan ERDOĞAN; “Doğduğumuz yerden güç alarak, Esnafımızı, memurumuzu, amirimizi, gençlerimizi, gönül dostlarımızı kitap kahvemizde bir araya getireceğiz.Hemşehrilerimizin engin fikir ve bilgilerinden yararlanacağız. ” İfadesini kullandı.

“Projemizin açılışında bizlere katkıda bulunan; Bağcıoğlu Baharat ve Markado ailesine Elbistanlılar derneği olarak teşekkür etti.”

Elbistanlılar-der Başkanı Latif ERDOĞAN katılımları ile bizleri yalnız bırakmayan;

Maraşyurt Derneği Başkanı Ali USLU, Afşinder Başkanı Ahmet ARDIÇ, Andırınder Başkanı Mehmet GÜVERCİN, Alkayaoğlu Derneği Başkanı Hasan YILDIZ, Arıtaşlılar Derneği Başkanı Fadime Dağlı ATAK, Türkoğluder Başkanı Cafer PARLAK, Armader Başkanı Recep TECİRLİ, Zekamder Başkanı Necati KALEM, Tatlıder Başkanı Murtaza KARA, Elbistan Gönül Dostları Platformu üyelerine birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak;

“Her şey gönüllerinde memleket sevdasını yaşatan Kahramanmaraşlılar için olacak,

Her şey Yüreğinden seygiyi, saygıyı, hoşgörüyü eksik etmeyen Maraşlı için olacak,

Kitap Kahvemizin dostluk,kardeşlik ve muhabbetimizi artırmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyor,bugünümüzün yarınlara ışık tutması dileğiyle sözlerime son veriyor, Sevgi ve Saygılarımı Sunuyorum.” Diyerek, konuşmasını tamamladı.

Dernek başkanı Latif ERDOĞAN’ın konuşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Birlik beraberlik vurgusu yapıldı,akabinde de hep birlikte Elbistanlılar-der Kitap Kahve’nin açılış kurdelası kesildi.

Editör: TE Bilişim