Geçtiğimiz Cuma günü Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Resulayn kentinde el yapımı patlayıcı (EYP) ile düzenlenen saldırıda 2 askerimiz yaralandı.

Yaralanan askerlerden birinin Elbistanlı Uzman Çavuş Ahmet Ali Kısa (23) olduğu öğrenildi.

Hastaneye kaldırılan askerimizin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye’nin Resulayn kentinde askerlerin arazi tarama faaliyetlerinde bulunduğu sırada, terör örgütü mensuplarınca daha önceden tuzaklanmış EYP infilak etti.

Patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 askeri personel yaralandı. Yaralı askerler olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Elbistanlı Uzman Çavuş Ahmet Ali Kısa tedavisinin devamı için Ankara'ya sevk edildi.

KAN İHTİYACI BULUNUYOR

Patlamada yaralanan Kısa'nın ailesi tarafından ise; "B RH Negatif kan ihtiyacı bulunmaktadır. Kan verebilecek gönüllü kişilerin herhangi bir hastalığı ve kronik rahatsızlığı olmaması şartlarını sağlayanların hastaneye veya Çankaya Kan Merkezine hasta adı-soyadı ve hastane adını (Ankara GATA) yazdırarak kan vermelerini rica ederiz. Yardımcı olan emeği geçen herkesten Allah razı olsun." denildi.