Elbistan Güneşli Mahallesi, Çağlar Sokak, Çağdaş İşmerkezi'nde faaliyet gösteren ve özel üretim el yapımı ürünlerinin satışını yapan işletme sahibi Çağatay Karakaş, ürünlerin tasarımlarını da kendisinin yaptığı belirterek şu ifadeleri kullandı; "Yaklaşık bir yıl oldu bu işe başlayalı. Ürünlerin tamamı el yapımı 4116 (Paslanmaz Çelik) çeliği lama halinde alıp dövme işlemini, ışıl işlemini ve tasarımını kendi atölyemizde yapmaktayız. Kabzeleri isteğe göre kök ceviz kabze, tut ağacı, gül ağacı, paduk, mika, geyik boynuzu, Koç boynuzu olarak tasarlanıyor.

Mağazamızda bulunan ürünlerin malzemeleri, 4116 Çelik, N690 Çelik, N695 Çelik, Ck 75 Çelik, O1 Çelik, D2, Damascus Gibi özel çeliklerden oluşuyor. Tamamen el yapımı yerli ürünlerdir. Kılıç koleksiyonu yapan insan sayısının artması, kılıcın hediyelik eşya olarak benimsenmesinin de etkisiyle internet üzerinde canlı bir kılıç pazarı oluştu.

300 liradan 15 bin liraya kadar kılıç var. Dizilerin de etkisiyle iyi bir satış var. İnsanlar kılıçları alıyorlar evlerinde özel köşelerde sergiliyorlar. Düğün pastasını dahi kılıçla kesiyor adam. Son zamanlarda doğan çocuğa kılıç hediye etmek isteyenlerle de karşılaşıyoruz.

ELBİSTAN'DAN 6 ÜLKEYE İHRAÇ

İnternet üzerinden Online sipariş alıyoruz. Türkiye’nin her il ve ilçesine Kargo ile gönderim sağlamaktayız. Yurt Dışından talepler oluyor 6 ülkeye satış yapmaktayız. Almanya, Kıbrıs, İngiltere, Hollanda, Fransa, Belçika ülkeleri Kılıç, Av Bıçağı, Kukri Sallama ve Çakı gibi ürünler tercih ediyor.

Tercih edilen ürünler arasında Özel Çubuk Çelik T5, çelik mutfak bıçakları, kasap bıçakları, masat, bileme taşı, satır, soğan zırhı, nacak. Yerli el yapımı özel çelik av bıçakları ve çakı İthal tüm markaların av bıçakları ve çakı gibi ürünlerde bulunmaktadır. İsteğe bağlı özel ürünleri ise atölyemizde imal etmekteyiz. Bilgi veya ürün almak isteyen kişiler bize, 0542 356 26 02 nolu telefondan da ulaşabilir facebook.com/cagatay.karakas.714 adresinden de iletişime geçebilirsiniz." (ELBİSTAN OLAY)