İlçe Kaymakamı Özkan DEMİR Başkanlığında yapılan toplantıya; Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Sinan SERT, İlçe Emniyet Müdürü Hakan AŞIK, İlçe Müftüsü Hacı Mehmet KILINÇ, İlçe Yazı İşleri Müdürü İlyas ELMAS, Elbistan Yurdu Müdürü Mükremin YÜCEL, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili M. Nuri GÜNEN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Mehmet YILMAZ, İlçe Sağlık Müdürü Kazım ÇITAK ve Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Alptekin YASİM' in katılımlarıyla Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Özkan DEMİR, Kovid-19 salgının önlenmesine yönelik olarak bir dizi ek tedbirin hayata geçirildiğini ifade ederek yaptığı değerlendirmesinde;

Kamusal alanda maske takma zorunluluğu ve özellikle de düğün-nişan gibi törenlerle ilgili kısıtlamaların salgının kontrol altına alınması için önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Demir, tedbiri elden bırakıp virüs kapanların yaşadıklarından ders çıkarılması gerektiğini vurguladı.

İlçede, Temmuz ayı itibariyle artan pozitif vakaların artışa geçtiğini belirten Kaymakam Demir, “Sürecin en başından beri tedbirlere uyulması noktasında vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Ancak bu uyarılara kulak tıkayan, virüsün yayılmasında en önemli mücadele yöntemi olan maske takmayı bile önemsemeyen vatandaşlarımız, bu durumun ne kadar zor bir süreç olduğunu hastalanınca anlıyor.
Doktorlarımız ve sağlık görevlilerimiz de pozitif hastaların ağızlarından bu şekilde pişmanlık öykülerine şahit oluyorlar. Özellikle de yoğun bakımda kalan hastalar için çok zor bir süreçten bahsediyoruz. Toplu olarak bulundukları düğün, nişan ya da cenaze töreni gibi organizasyonlarda sosyal mesafe ve maske kuralının önemsenmemesi nedeniyle virüsü kaptıklarını belirten hastaların en büyük pişmanlığı ise ‘bana bir şey olmaz’ diye hareket etmesi olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Bu pişmanlıkların yaşanmaması, ilçemizdeki pozitif vakaların önlenmesi için düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz değerlendirme toplantısından çıkan sonuç şudur ki!
Maske+Sosyal Mesafe ve Hijyen kurallarına hep birlikte uyarsak Elbistan olarak biz birlikte bu hastalığı yeneriz ve pişmanlıkla değil sağlıkla yaşarız, dedi.