İstanbul’da birkaç gönül insanı tarafından temeli 1990’lı yılların başında atılan “Elbistan Gönül Dostları Platformu” her geçen gün büyüyerek günümüze kadar gelmeyi başardı.

TDV Eyüp Sultan sorumlusu Hüseyin Bozdoğan, gazeteci Ali Mahzar Karpuzoğlu, Avukat Taşer Kara, Eczacı Sadettin Demircioğlu öncülüğünde altı ayda bir toplanan gönül dostları hasret gideriyor. Memleket havaları konuşuyor. Geçmişi yâd ediyor. Yemekli yapılan toplantılarda İstanbul’un tarihi ve maneviyatı olan semtlerde nezih mekânlarda buluşuluyor. Yemek duasıyla başlayan toplantılarda protokol konuşmaları olmamakla birlikte platforma öncülük eden değerlerimiz moderatörlüğünde söz talebine göre herkes konuşuyor. Her toplantının ana gündemi “hasret giderme ve buluşma” elbette günlük yaşantıda cereyan eden olaylarda konuşuluyor. 

Geleneksel İstanbul Buluşmalarının 14.’sü dün akşam Ebu Eyyûb el-Ensarî’nin ismiyle müstesna Eyüp Sultan’da yapıldı. 

Murat Mercan, Elbistan'da Seçim Çalışmaları Başladı Murat Mercan, Elbistan'da Seçim Çalışmaları Başladı

Platform üyeleri türbe ziyareti sonrası tarihi Mihmandar konağında gerçekleşen toplantıya Elbistan Gönül Dostları Platformu üyeleriyle birlikte İstanbul Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu Başkanı Uğur Yinanç, Avukat Mehmet Yeleğen, Eczacı Sadettin Demircioğlu, Avukat Bekir Dedeler, Taşer Kara, Ramiz Okur, Yakup Aksu ve Mustafa Bozdoğan, Elbistander başkanı Hamit Güneş, Alkayaoğluder başkanı Hasan Yıldız, Eyüp Sultan Tapu Müdürü Hamit Karpınar ile birlikte 52 Elbistanlı Gönül Dostu toplantıya katıldı. Elbistan Gönül Dostları Platformu yöneticilerinden Hüseyin Bozdoğan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda “ana gündem sosyal medya ile Elbistan havası, kültürü ve gelişen şehir yaşamı” konu edildi. Gönül dostları Muhabbet ve Hasret giderme toplantıları 2 saatlik bir süre olarak planlanmış olmasına rağmen 19.00 da başlayan toplantı 01.00’e kadar devam etti.

 Bir sonraki toplantının önümüzdeki ay yapılması ve grup üyelerinin birlikte kahvaltı yapması kararı alındı. Toplantı sonrası birlikte 30 Yıl hatırasına toplu fotoğraf çekimi yapıldı. 

 Haber-Foto: Eyüp Kadir Kılcı (46TV) 

Editör: TE Bilişim