Elbistan ilçe merkezinde bir araya gelen komşu esnaflar Elazığ ve Malatya’da ki depremzedelere yardım çağrısında bulundu. Esnaflardan Kadir Küçük, ‘gün birlik günüdür’ diyerek, Pazartesi günü bir günlük geliri depremzedelere ulaştırılmak üzere Kızılay’a bağışlayacaklarını söyledi.

Küçük yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Elbistan’daki esnaflar olarak toplandık, Elazığ ve Malatya’da ki depremzede kardeşlerimize yardım etme kararı aldık. Bir günlük kazancımızı depremzede kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Kızılay’a bağışlayacağız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Elazığ ve Malatya’daki kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Gün birlik günü, sosyal medyada paylaşım günü değil. Bir olup kardeşlerimize yardım edelim. Onlar zor durumdayken biz burada rahat olmayalım.”

Esnaflardan Ali Gül Duymaz’da; “ Elazığ ve Malatya’daki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizim de bir katkımız olsun istedik. Bir günlük gelirimizi Kızılay’a bağışlayacağız. Millet olarak birlik olma günüdür. Kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme günüdür” ifadelerini kullandı.