OSB’nin yüzde 45’lik hissesinin Elbistan Belediyesi’ne devredilmesi ile alt yapı çalışmalarının başladığını ifade eden Başkan Gürbüz, bir ay içerisinde çalışmanın tamamlanacağını belirtti.

Elbistan’a yatırımın gelmesini istidam açısından çok önemsediklerini belirten Gürbüz, konuşmasının devamında: “Yakın zamanda OSB’nin yönetiminde bir değişikliğe gidildi. Ticaret ve Sanayi Odamızın yüzde 70 hissesi yüzde 45’e düştü ve yüzde 45 hissesi Elbistan Belediyesi’ne devredildi. Biz yönetime girdikten sonra öncelikle sayın kaymakamımız ile şunu planladık. Yatırımcı gelmeden önce OSB’nin alt yapısının tamamlanmış olması lazım. Onun için belediye olarak iş makinelerimiz ile bu bölgeye girerek alt yapısını tamamlayacağız.

Bizim için istihdam son derece önemli. İstihdamı sağlayacak bütün çalışmalar bizim için önceliklidir. Fabrika sahipleri ve yatırımcılar ile görüşüyoruz, mevcut yatırımcılarımız ile görüşüyoruz ve bunların taleplerini aldık. Ayrıca buraya yatırım yapmak isteyen yeni yatırımcılar ile bir ara geliyoruz. Onlarında alt yapıl ile ilgili taleplerini aldık. Dolayısıyla biz OSB’nin giriş kapısından başlayarak sonuna kadar OSB’yi elden geçireceğiz. Mevcut alanın tamamını iyileştireceğiz. Bundan sonra yatırımcı geldiğinde yatırım yapabileceği hazır parseli bulacaktır. Bu sayede yatırımın hem önüne açılacak hem de süreç daha hızlı ilerleyecektir. OSB’deki iş planlamamızı inşallah bir ay içerisinde tamamlamış olacağız” dedi.