Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan laboratuvar sayesinde çevre ilçelerde yaşayanların test sonuçlarındaki gecikmeler ortadan kaldırılmış olacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ şunları kaydetti: ”Sağlık Bakanlığımızdan gerekli izinlerin alınmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğümüzce planlamalar yapılmış olup Elbistan Devlet Hastanemize yeni PCR laboratuvarının açılması için hastane bünyesinde gerekli yer tahsisi sağlanmış, malzeme eksiklikleri giderilmiş ve uzman hekimlerimiz ile sağlık personellerimizin de eğitimleri tamamlanmış olup aktif olarak PCR testleri çalışılmaya başlanılmıştır. Bu merkez sayesinde ülkemizde belirli merkezlerde olduğu gibi biz de A2 hizmet rolüne sahip Elbistan Devlet Hastanemizde Koronavirüs testlerini yapabilir duruma gelmiş bulunuyoruz.”

Elbistan Devlet Hastanesine açılan 3. PCR laboratuvarı sayesinde Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinden daha önce il merkezine gönderilen COVID-19 testlerinin bundan sonra belirli bir plan dahilinde Elbistan Devlet Hastanesinde çalışılabileceğini belirten İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ bahse konu ilçelerin il merkezine uzaklıkları, coğrafi konumları ve kış mevsimi şartları göz önüne alındığında açılan yeni laboratuvarın, testlerin daha hızlı çalışılmasına ve test sonuçlarının daha erken çıkmasına imkân tanıyacağını dile getirdi.

İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ açıklamalarına şöyle devam etti: “Test sonuçlarının daha hızlı çıkmasını sağlayarak etkin filyasyon çalışmalarının yapılmasını Bakanlığımızın da talimatları doğrultusunda son derece önemsiyor ve filyasyon ekiplerimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. İl merkezinde yer alan 2 PCR laboratuvarımız ve Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde yeni hizmete giren 3. Laboratuvarımızla test çalışılma sürelerini en aza indirmeyi ve olası zaman kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Koronavirüs hastalığının teşhis edilmesine yönelik Elbistan Devlet Hastanemiz bünyesindeki PCR Tanı Laboratuvarının kurulmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza, Bakanlığımız Yetkililerine, Sayın Valimize, şehrimizin değerli temsilcilerine ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”