Elbistan ilçesinde ABLASTA gençlik ve spor kulübü bünyesinde değişik meslek gruplarından gönüllülerin katılımı ile oluşturulan halk oyunları ekibiözverili çalışma ile yarışmalara hazırlanıyor.

İlçede sosyal ve kültürel etkinliklerin geliştirilmesi için harekete geçen Müzik ve Gösteri Eğitmeni Mustafa Aydın’ın girişimleri ile kulüp bünyesinde halk oyunları ekibi kuruldu. Eğitimlere katılan 24 gönüllüden oluşan ekip, özverili çalışma ile 24 Şubat 2019 tarihinde Kahramanmaraş’ta yapılacak olan yarışmalara hazırlanıyor. Bunun için de mesai bitiminde bir araya gelip, akşamın ilerleyen saatlerine kadar hazırlık yapılıyor.

Mustafa aydın ilçedeki sosyal etkinlikleri artırmak için yola çıktıklarını ve oluşan ekip ile yarışmalara hazırlandıklarını söyledi. Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sosyal ve kültürel alanda ilçemizde bunu gençlere tanıtmak ve sevdirmek için bir folklor kulübü kurduk. Ablasta Folklor ve Gençlik Spor Kulübü. Elbistan'da bu konuda maalesef yeterli çalışma yapılmıyor. Bizim amacımız bu eksikliği gidermek. İşe halk oyunları çalışmaları ile başladık. ilçemize temsilen ilde yapılacak halk oyunları müsabakalarına hazırlanıyoruz. İl yarışmalarında birinci olursak gruplara çıkıp oradan da Türkiye finalini hedefliyoruz. İddialı bir ekibimiz var. Bunun dışında Türk Halk Müziği alanında da faaliyet göstermek istiyoruz. İlçemizde güzel bir halk müziği korosu kurmak için çalışma yürütüyoruz. Çünkü aşıklar diyarında yaşıyoruz. Elbistan'da çok güzel yetenekli arkadaşlarımıza abilerimiz var. Bunları bir araya getirip Elbistan'ın kültürüne sahip çıkmak yaşatmak, gençlere bunu aktarmak için güzel bir kent korosu kurmayı düşünüyoruz. Yarışmaya katılacak kadro 24 Asil oyuncudan oluşur ve yedek oyuncularımız da var, 3 ay gibi kısa bir sürede ekip çok güzel potansiyel olduğu için hazır duruma geldi. İmkân tanınırsa daha güzel işler yapacağını düşünüyorum. Elbistan halkından manevi destek bekliyoruz. Arkadaşların hepsi buraya tamamen gönüllü olarak geldiler ve kültüre hizmet ediyorlar. Aslında onlar birer Kültür elçisi. O yüzden bu gençlere sahip çıkmasını istiyoruz.”

Ekip üyelerinden Eşe Yörük’te kendisinin Denizlili olduğunu, hemşire olarak Elbistan ilçesinde görev yaptığını belirterek; “Ekmek paramı Elbistan ilçesinde kazanıyorum. Ben de bu şehre bir şeyler kazandırmak için, yarışmalara katılacak olan halk oyunları ekibine katıldım. Elbistan’ı temsil etmekten gurur duyuyorum” dedi.