Çınar Der’den yapılan açıklamada;

Kasım 2017- Ocak 2018 tarihleri arasında NİJER’E SU KUYUSU projesi kapsamında düzenlenen yardım faaliyeti değerli kardeşlerimizin çabaları ile kısa sürede tamamlanarak uluslararası yardım kuruluşu İYİLİK DER aracılığı ile hemen çalışmalara başlanmıştı. 2018 Nisan ayı içerisinde tamamlanan birinci Su Kuyusuna ömrünü İslami çalışmalara ve yardım faaliyetlerine adayan, henüz 47 yaşında Allah’a olan yolculuğunu tamamlayan Çınar Der istişare kurulu üyesi,  gönül insanı değerli kardeşimiz Veysel Erdal’ın ismini vermeyi bir kardeşlik vazifesi gördük. Bu da kardeşlerimiz ve ailesi arasında büyük memnuniyet uyandırdı. 
Elbistan Çınar Der ve  Merhum Veysel Erdal hayratı olarak gönül coğrafyamızdan olan Nijer’li kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olmak bizleri bu konularda daha da gayretli olmaya sevk etmektedir. Yine Ocak 2018 ayı içerisinde Burkina Faso’da gerçekleşen SÜT KEÇİSİ Projesine verdiğimiz destekten sonra bu haber bizleri sevince boğmuştur.

Serhan Öztürk ismini vereceğimiz ikinci SU KUYUSU Projemizde inşallah kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçecektir. Bunun müjdesini de sizlerle paylaşmayı ümit ediyoruz. Bizlere yaptığımız bu projelerde desteklerini esirgemeyen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. 

Editör: TE Bilişim