Elbistan Belediyesi Araç takip sistemini hayata geçirdi. İş dışı kullanımın engellenmesini sağlayacak olan uygulamanın hizmet kalitesini artırması hedefleniyor. Araçların günlük veya dönemlik toplam kilometrelerinin de kaydedilebildiği uygulamada, detaylı raporlamalar sayesinde araçlar ve sürücüler üzerindeki denetim artırılacak ve yakıt tasarrufu sağlanacak

Trafik cezalarının da azaltılması amaçlanan uygulama ile araçların periyodik muayeneleri, kaç kilometre hızla gittiği, sigorta ve egzoz emisyon ölçüm bitiş tarihleri girilerek olası gecikmelerin önüne geçilebilecek. İnternete açık her bilgisayardan kullanıcı yetkilerine göre izlenebilecek.


Elbistan Belediyesi Makine İkmal Şefi İbrahim Dal yaptığı açıklamada; “Kurumumuza ait tüm araçlara amaçları doğrultusunda ilçeye daha iyi hizmet yapması için bu sistem kuruldu. Harita üzerinde sahada faaliyet yürüten araçların denetlenmesi ile iş verimi artırılıp, bütün araçlar kontrol altında tutularak israfın da önüne geçilecektir ” ifadelerine yer verdi.