20-21 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan öğrencilere destek olmak için çalışma başlatan Başkan Mehmet Gürbüz, öğrencilere ücretsiz eğitim seti dağıtılacağı müjdesini verdi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, sınav öncesi ilçe milli eğitim müdürlüğü ortaklığında deneme sınavı da yapılacağını belirtti. Başkan Gürbüz açıklamasının devamında, “Belediyemizce Yüksek Öğretim Kurumlarına Geçiş Sınavına hazırlanan öğrencilerimize destek olmak adına ücretsiz eğitim seti dağıtılacaktır. Bu setlerin içerisinde tüm derslerin yer aldığı konu anlatım ve soru bankası olacak. Hazırladığımız eğitim setleri ilçe milli müdürlüğü kanalı ile okullarda eğitim gören öğrencilerimize gönderilecektir. Ayrıca sınav öncesi yine ilçe milli eğitim müdürlüğü ortaklığında öğrencilerimiz için deneme sınavı yapılacaktır. Sizlerden beklentimiz motivasyonunuzu kaybetmeyin. Elbistan Belediyesi olarak sizlerin her zaman yanınızdayız yeter ki gençlerimiz okuyup devletimizin önemli makamlarında yer alsın. Bugün kendi hayallerinizden vazgeçerseniz kendinizden vazgeçmiş olursunuz. Sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Kitabın kokusu sizi çalışma masasına itmeli. Motivasyonunuzu her zaman yüksek tutun, çok çalışın, azminizi hiçbir zaman bırakmayın. Hangi mesleği seçerseniz seçin en iyi olmak için çalışın, Elbistan’a bir iz bırakın bunu başaracağınıza inancım tamdır” ifadelerine yer verdi.

Gençlerin Geleceğe Güvenle Bakabilmesi İçin Bütün İmkanları Seferber Edeceğiz

Elbistanlı gençlerin eğitim konusunda bilinçli olduğunu ifade eden Gürbüz “ Gençlerimizi hem çalışmaya hem de kendi geleceklerini çizmeye hazır olarak görüyorum. Onlar bizim umudumuz ve geleceğimiz. Bundan sonraki duruşunuzu, mücadelenizi, yaşayışınızı buna göre belirleyin. Üniversite, geleceğimizi şekillendirmede son derece önemlidir ama her şey demek de değildir. Asıl önemli olan güçlü bir insan olabilmek. Bizler, sizlerin geleceğe güvenle bakabilmesi için bütün imkanları seferber edeceğiz” dedi.