Gürbüz, yoğun bir katılım gösteren partililerle birlikte mazbatasını İlçe Seçim Kurulu'ndan aldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Başkan Gürbüz, seçimlerin vatana millete hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

Mehmet Gürbüz Biyografisi

Kent Ekonomisi, Yerel Kalkınma, Şehir ve Bölge Planlama konularında yoğunlaşan Gürbüz, 11 Eylül 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak atandı. Kentin altyapı alana planı, stratejik mekânsal planlama ve kalkınma programları alanındaki yatırımları yönetti. 
Gürbüz, daha önceki 13 yıl boyunca İller Bankasında Genel Müdür Yardımcısı, Mekânsal Planlama Daire Başkanı, Başkan Yardımcısı ve çeşitli idari görevlerde bulundu. 
Bunun öncesinde 7 yıl boyunca Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesinde kentsel planlama, proje ve kontrollük çalışmalarında bulundu. 
Gürbüz, 2002 yılında Kayseri Erciyes Universitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 2012 yılında Süleyman Demirel Universitesi'nde Şehir ve Bölge Planlama alanında yüksek lisansını tamamladı. 2014 yılında Türk Hava Kurumu Universitesi İşletme Bölümünden Ekonomi masterı yaptı. Halen Süleyman Demirel Universitesi'nde Kent Ekonomisi ve Yerel Kalkınma alanında doktora çalışmalarını yürütmektedir.
Bazı gazetelerde kalkınma ve ekonomi temalı makaleler yazan Gürbüz, İngilizce ve Arapça bilmektedir. 
Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Editör: TE Bilişim