Kahramanmaraş Elbistanlı hemşehrimiz Türkiye Diyanet Vakfı Eyüp Sultan Şube Yöneticisi Hüseyin Bozdoğan, gazeteci Ali Mazhar Karpuzoğlu, Say eczanesinin sahibi Saadettin Demircioğlu ve NK tekstil firmasının sahibi Necip KOCA ve arkadaşları ile birlikte öncülük ettiği “Elbistan Gönül Dostları Platformu” 12. Toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Maraş Gezgin ekibinden Eyüp Kadir Kılcı’nın yakından takip ederek fotoğrafladığı, yazdığı toplantıya onur konuğu araştırmacı yazar ve şair Celalettin Kurt, Elbistan’ın dünü bugünü ve yarınına dair önemli açıklamalarda bulundu. Kurt konuşmasında Ceyhan gözü kuruyor dedi. Termik santralin bölgeye zararları uzun yıllar sonra etkisini göstermeye başladı. Ceyhan nehri kuruyor. Sulak Elbistan ovası su sorunuyla karşı karşıya dedi. Toplantıya teşrifleriyle onur veren İstanbul Bakırköy Adliyesi Cumhuriyet Başsavcı vekili Fatih Karakuş birlikte başarı ve güçlü olacaklarını sivil toplumda hemşehri odaklı dernekleşme vakıflaşma yönünde hızlı adım atmamız gerektiğini söyledi. Kısa bir konuşma yapan Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişi Hacı Gökhan Gül, bir sonraki buluşmaya ekonomi konularında sunum yapacağını belirtirken gurbette birlikte hep beraber olalım mesajı verdi. MHP MKYK Üyesi Erdem Karakoç toplantıya teşrif ederek ülke ve Kahramanmaraş siyaseti hakkında selamlama konuşması gerçekleştirdi. Geceye katılan davetli saygın kişilerin Elbistan ve Elbistan siyasetinden ekonomisine, gurbette Elbistanlılar olarak birlik olmanın feyzine kadar çok önemli konularda yararlı bir konuşma yaptılar. İstanbul Elbistan Çiçek Mahallesi Derneği yönetimi ve Elbistan Çevre Köyleri Derneği başkanı Hamit Güneş katıldı.

 Elbistan Gönül Dostları Buluşmalarına maddi ve manevi ciddi destek sağlayan Necip Koca, yüksek mimar İlhami Kurt, Av. Ramiz Okur, Haydar Akbaş, Seyit Mehmet Görür, Arif İrfan Eker ve ismini yazamadığımız dostlar.Gönül Dostu Mali Müşavir Akif Marangoz buluşmalar sonrası kurulacak olan dernek veyahut vakıf için İstanbul Beyazıt’ta bulunan dairesini bağışlayacağını söyledi. Mali Müşavir Marangoz’un sözü üzerine toplantıda bulunan avukatlarımızdan Bekir Dedeler ve Taşer Kara gayrimenkulü şimdiden stk’ya irat kaydetti

.

Önceki gün 12.Buluşması yapılan “Elbistan Gönül Dostları Platformu” toplantısının moderatörlüğünü yapan Hüseyin Bozdoğan yerel seçimlerden önce 13. yapacağımız toplantıya bölge milletvekillerini ve Elbistan’a hizmet etmeyi düşünen Belediye Başkan adaylarını şimdiden basın aracılığıyla davet ederek toplantıyı bitirdi. Toplantı Sonrası Hep Birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.