Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Elbistan’da çiftçilerle buluşarak sorunlarını dinlediler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinden tarım sektörüyle ilgili olarak istediği ayrıntılı raporu hazırlamak için Tunceli ve Elazığ’da incelemeler ve çiftçi buluşmaları gerçekleştiren tarım komisyonundaki CHP Milletvekilleri Ali Öztunç, Gürsel Erol, Nihat Yeşil, Okan Gaytancıoğlu ve Erkan Aydın, Elbistan Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri, Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, tarafından karşılandı.

CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan ve Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın da katıldığı toplantıda, Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, Nurhak Ziraat Odası Başkanı Osman Karaca, mahalle muhtarları ve çiftçiler yer aldı.

Hoş geldin konuşmasının ardından ilçedeki tarım sektörü ve çiftçilerin karşı karşıya kaldığı sorunlarla çözüm önerilerine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, sunumunda tarımsal girdilerdeki yüksek fiyat ve bölge özelinde de barajlarla sulama projelerinde yoğunlaştı.

Elbistan’ın, tarımsal üretimde Türkiye’nin hatırı sayılır bir bölge olduğunun altını çizen Başkan Bulut, ilçede 70 yıl önce planlanan baraj projelerine hasret kalınmasını, ‘Babalarımız barajdan gelecek suyun hayaliyle öteki dünyaya göçtü’ cümlesi ile özetledi.

Sırtındaki yüklerin, çiftçinin belini büktüğünü dile getiren Başkan Bulut, baraj ve sulama sorununun çözümü için yıllardır mücadele ettiklerini hatırlatarak, “Barajlarımız olsa, kıraç arazilerimiz suya kavuşsa ithal ettiğimiz buğdayın 1 milyon tonunu Elbistan’da üretiriz. Yeter ki çiftçinin belini büken girdi fiyatları düşsün” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile 19 ilde tarım komisyonunun çalışma yaptığını anımsattı.

Komisyonların, hazırladıkları raporları TBMM’de dile getireceğini ifade eden Öztunç, kendisinin de Elbistan ve bölge çiftçisi ile ilgili özel bir konuşma yapacağını söyledi.