Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sahaya indi. Öztunç, bu çerçevede memleketi Elbistan’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül’ün de eşlik ettiği Öztunç, ilk olarak partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Öztunç, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatı’na gerçekleştirdiği ziyarette CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan ve partililerle bir süre sohbet etti. Millet İttifakı Ekinözü Belediye Başkan adayı Fatih Vicdan’ın da yer aldığı programda konuşan Millet İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, büyükşehir belediyesi için yapılan anket sonuçlarını değerlendirdi.

Anketlerde kendisinin yüzde 47 ile birinci çıktığını vurgulayan Öztunç, “Kahramanmaraş’ta esnaf ziyaretlerinde bulundum. Daha önceki gezilerime oranla kıyasladığımda yüzde 90 oranında insanlar ‘sana oy vereceğim’ diyorlar. Maraş merkez müthiş. En son ankete göre ezmiş geçmişiz. Yüzde 47. Hayrettin Bey yüzde 31 biz yüzde 47’yiz. Geri kalanı da kararsız. Durumumuz iyi. O kadar iyi ki; AKP aday değişikliğine gidebilir. Büyükşehirde Hayrettin Bey’i değiştirebilir. Çünkü eziliyor. Nurhak’ı iyi çalışmalar yaparak alacağız. Maraş’ta bir belediye daha aldık. Ekinözü’nü de aldık. Fatih Vicdan, Ekinözü Belediye Başkanı oluyor” dedi.

Elbistan’dan büyükşehir belediyesi için en az 60 bin oy beklediğini ifade eden Öztunç, “Elbistan’da da Sayın Abdullah Paksoy’un kazanacağına inanıyorum. Elbistan’ı öyle bir farkla alıyoruz ki; göreceksiniz. Eze eze alıyoruz. Afşin’de durumumuz iyi. Çağlayancerit’te durumumuz iyi. Onikişubat’ta Mustafa Bastırmacı ile alacağız. Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayımızı belirledik. Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayımız emekli vali Sayın Ayhan Çiftaslan’dır. Pazarcık’taki ufak sıkıntıyı aştık. Elbistan’da sandığa gitmesi muhtemel 85 bin seçmenin en az 60 binini istiyorum büyükşehre. 20 bini de diğerleri paylaşsınlar” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş ve ilçeleri ile ilgili olarak hazırladığı projelerini 10 Şubat’ta açıklayacağını dile getiren Öztunç, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör için de, “O, köyleri öğrenene kadar 10 yıl geçer” diyerek, “10 Şubat’ta aday tanıtım toplantısı ve projelerimi açıklayacağım. Maraş merkez ve ilçelerde de projelerimiz var. Elbistan’da çok projemiz var. Toplumun önüne müthiş projelerle çıkacağım. Ben adayım; şu şu işleri yapmak için adayım diyeceğim. Milletvekilliği ile belediye seçimleri arasında fark vardır. Milletvekilliği seçimlerinde vatandaş; partiye, lidere, ideolojiye oy verir. Ama belediye seçimlerinde adaya oy verir. Maraş’ta ben 695 mahallenin 695’ine de girmiş çıkmış ve çalışmış adamım. Hepsinin de sorunlarını bilirim. Hayrettin Bey, daha dün geldi. Dün bir bugün iki. Daha 20 köye girip çıkmamıştır. O köyleri öğrenene kadar 10 yıl geçer. Hazır bilen varken bileni seçin” ifadelerini kullandı.

Daha sonra esnaf gezisi yapan Öztunç, BBP’nin seçim bürosunda da Elbistan Belediye Başkan adayı İbrahim Alagöz’le bir süre sohbette bulundu. Öztunç, Elbistan programını Millet İttifakı’nın Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy’u seçim ofisinde ziyaret ederek tamamladı. 02.02.2019 Öztunç: “Elbistan’ı alacağız” 

Editör: TE Bilişim