Başkan Gürbüz, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda Elbistan - Malatya yolunun 8 Eylül 2021 tarihinde yapımının başlayacağını duyurdu.

Gürbüz, yaptığı açıklamasında; "Elbistanımıza müjde! 50 km uzunluğunda Elbistan Malatya yolu yapımının ilk adımı 8 Eylül 2021 tarihinde atılıyor. Bu yol sayesinde şehrimizin doğu ve batı ile kuzey güney akslarının açılması, özellikle de ulaşım imkanlarının çözülmesi, Elbistan kent ekonomisine büyük katkı sağladığı gibi seyir güvenliğini de arttıracak.

Bu projede çok büyük emeği geçen TBMM Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç ve Kahramanmaraş Milletvekillerimize minnettarım" dedi.

Elbistan Belediye Başkan Adayı belli oldu Elbistan Belediye Başkan Adayı belli oldu

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: 600 MİLYON TL İHALE BEDELİ

AK Parti Kahramanmaraş İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüzle görüşmelerimiz sonucunda Kahramanmaraş'ımızı Göksun- Afşin- Ekinözü-Elbistan üzerinden Malatya'ya bağlayan 50 Km uzunluğundaki Elbistan Malatya yolu yapım ihalesi 08.09.2021 tarihinde ihaleye çıkarılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık 600 Milyon TL ihale bedeli olan bu yolumuz tamamlandığında Kahramanmaraş'ımız; Akdeniz bölgesini Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerine bağlayan kavşak noktası haline gelecektir. Böylece Kahramanmaraş Malatya yolu tutarı ise bu proje ile birlikte 6 Milyar 750 Milyon TL'ye çıkacaktır.

TBMM AK Parti Grup Başkanvekilimiz, TBMM İçişleri Komisyon Başkanımız ve Milletvekillerimiz adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na, Karayolları Genel Müdürümüz Abdulkadir Uraloğlu'na ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kahraman hemşehrilerimize ve aziz milletimize arz olunur."

Editör: TE Bilişim