Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni EkonomiProgramı'nı (YEP) açıkladı. Toplantı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleşti.

"PROGRAMIMIZ 5 TEMEL HEDEF ÜZERİNE KURGULADIK"

Programın 5 temel hedef üzerine kurulduğunu belirten Albayrak, "Disiplinden temel kastımız dengelenme sürecinin kamu maliyesindeki disiplin ile dengelenmesidir. Değişimde temel hedefimiz yapacağımız her politika değişiminde ihracatın artmasını sağlayacak katma değerli alanlara yoğunlaşmaktır. Hayata geçireceğimiz politikalarla büyümeyi sürdürülebilir ve sağlıklı bir çizgiye oturtacağız. Programımızı 5 temel hedef ve tedbirler üzerine kurguladık. Bu alanlar enflasyon, kamu maliyesi, istihdam ve cari açıkla bankacılık ve reel sektör alanları oldu" şeklinde konuştu.

"TOPLUM DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Mali politikalar noktasında toplum genelinde bir desteğe ihtiyaç olduğunu belirten Albayrak, "Merkez Bankası elindeki tüm araçları kararlı ve bağımsız bir şekilde kullanmaya devam edecek. Mali politikalar noktasında toplum genelinde de bir desteğe ihtiyaç var. Yeniden yapılandırılmış finansal istikrar ve kalkınma komitesi hayata geçirilecek" dedi.

ENFLASYON HEDEFLERİ

Enflasyon hedeflerine ilişkin de değerlendirmede bulunan Albayrak, "Enflasyon hedefi 2018 için yüzde 20,8, 2019 için yüzde 15,9, 2020 için yüzde 9,8 olarak belirlendi. Enflasyonun 2021'de yüzde 6'ya inmesi bekleniyor" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim