TÜBİTAK'ın milli mayaları ile üretilen yoğurt raflarda TÜBİTAK'ın milli mayaları ile üretilen yoğurt raflarda

Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Laçin “TİM Marka Konseyi’nde yer alarak markalaşma yolculuğumuzda büyük bir atılım daha gerçekleştirdik” dedi.

Geçtiğimiz yıl covid -19 nedenli belirsizlik, kur artışları ve finansal piyasalardaki sıkıntılar sektörde ciddi durgunluğa sebep olsa da 2020’nin ikinci yarısından sonra atağa geçen Silverline, yılı ihracatta ciro bazında yüzde 9 büyüme ve 38 milyon $ ciro ile kapattı.

Marka, 2021’i yüzde 29 büyüme ve 50 milyon $ ciro ile kapatmayı hedefliyor. Avrupa’da yaşanan üretim sorunları dolayısı ile Türkiye güçlü bir üretim üssü…Silverline öncelikli Avrupa odaklı bir ihracat politikası izledi, izlemeye de devam edecek diyen Mustafa Laçin, “Avrupa’nın hemen her ülkesinde faaliyetlerimiz devam etmekle birlikte lokomotif olan dört ülkemiz var. Danimarka, Almanya, İtalya ve Fransa. Danimarka’da havalandırma grubunda yüzde 15’in üzerinde bir pazar payına sahibiz. Almanya’da bu yüzde 4 seviyesinde. İtalya ve Fransa gelişen pazarlarımız. Yakın zamanda bunların yanına İspanya da eklenecek. 1.8 milyar Euro’luk dünya davlumbaz ve havalandırma pazarında üretim gücümüz, teknolojimiz ve kalitemizle ciddi pazar payları elde ettik. Şimdi hedefimiz ocak ve fırın üretimimizle 9 milyar Euro’luk dünya ankastre pazarının güçlü oyuncularından biri olarak pazar payımızı artırmak” dedi.

Editör: TE Bilişim